Святкова страва: готуємо салат «Букет нарцисів»

05.03.2021 16:54 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Смачний, по-святковому красивий салат, який дійсно схожий на букет красивих весняних квітів.

Знадобляться:
картопля – 3 шт.,
яйце – 3 шт.,
огірки солоні – 2 шт.,
гриби свіжі (глива) – 200 г,
цибуля ріпчаста – 0,5 шт.,
майонез – 80 г,
соняшникова олія – 2 ст. л.,
зелена цибуля – кілька пір’їн,
редька – 200 г,
куркума – для фарбування редьки,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Картоплю відварити в кожушках, остудити і почистити від шкірки. Гриби помити, обсушити і дрібно порізати, цибулю почистити, розрізати навпіл, одну половину прибрати, другу теж дрібно порізати. На сковороді на олії підсмажити спочатку цибулю до прозорості, потім додати порізані гриби і смажити разом до готовності, трохи посолити і поперчити. На тарілку поставити кулінарне кільце, але можна використовувати і обрізану пластикову пляшку. Перший шар – натерта на дрібній тертці картопля (половина порції), зверху тонкий шар майонезу, трохи посолити. Наступний шар – солоний огірок, його натерти на крупній тертці і викласти поверх картоплі. Яйця відварити, почистити від шкаралупи, 1,5 штуки натерти на крупній тертці і викласти над огірками, зверху – тонка сіточка майонезу. Потім – шар обсмажених грибів з цибулею (половина порції) і майонез. Повторити шари в тому ж порядку.

Читайте також Готуємо салат «8 Березня» з консервованою сайрою

Щоб зробити пелюстки, треба порізати редьку дуже тонкими пластинками і за допомогою ножа або ножиць вирізати пелюстки однакового розміру. А для того, щоб зробити жовту серединку, один шматочок редьки пофарбувати порошком куркуми. Пелюстки і серединку «квітки» наколоти на зубочистку або дерев’яну шпажку по черзі, обрізавши зайву частину дерев’яної палички. Довгу дерев’яну шпажку акуратно вставити в стебло зеленої цибулі, потім наколоти на неї «квітку» з редьки. На верхній шар салату викласти дрібно нарізану зелену цибулю і акуратно вставити імпровізовані нарциси.

З боків салат можна прикрасити пір’ям зеленої цибулі. На замітку: якщо немає кулінарного кільця або пластикової пляшки, можна зібрати салат шарами і без них, просто зробивши максимально рівний круглий салат.