Тканинні ролети як альтернатива традиційним шторам

Promo
02.06.2021 11:05 Корисно
Ви закінчили ремонт і збираєтеся вішати штори? Не поспішайте: є дуже хороша альтернатива – тканинні ролети.

Рулон тканини на основі, який кріпиться вгорі віконного отвору і за необхідності опускається, повністю закриваючи його, – такий вигляд мають тканинні ролети, які іноді ще називають рулонними шторами. Зараз вони все більше входять у моду, але справа не тільки в ній: тканинні ролети більш функціональні порівняно з традиційними шторами.

Знайти та замовити тканинні ролети в Харкові зараз нескладно, але спочатку варто розглянути їх переваги.

Ролета vs штора: можливості та переваги

 Лаконічність. Зовсім недавно було модно нагромаджувати на вікна масивні штори, які призбиралися в кілька шарів, та ще й з ламбрекеном. Спасибі скандинавам – вони від «царського бароко», яке має дивний вигляд у невеликій квартирі, повернули нас до простоти й стриманості, навіть аскетичності, ввівши у моду «скандинавський стиль», тому і вікна зараз оформляються дуже просто. Безсумнівний плюс такого підходу – набагато менше пилу.

  1. Функціональність. Для ролетів використовується спеціальна тканина з просоченням: краї не «лохматятся», а сама тканина не вигорає на сонці і просякнута спеціальним пиловідштовхуючим складом. До того ж ролети дозволяють регулювати освітленість у кімнаті за необхідності: їх можна закрити повністю, а можна – наполовину.
  2. Вільне підвіконня. Ролета – справжня радість квітникаря: підвіконня повністю залишається вільним, і на нього можна поставити що завгодно. До того ж не треба пробиратися через шар гардин і штор, щоб полити улюблену квітку.
  3. Широкі можливості дизайну. Існує величезний вибір тканин для ролетів; їх можна підібрати під будь-який інтер’єр і під будь-яке приміщення, застосувавши не тільки вдома, але і в офісі або тренажерному залі. Ну а якщо ви вважаєте, що ролети це дуже по-офісному, то вам ніхто не заважає повісити традиційну гардину.
  4. Простота використання. Просто потягнути за ланцюжок – і вікно закрите.

Види ролетів

Для того щоб правильно вибрати тканинні ролети і користуватися ними із задоволенням, потрібно визначитися з тим, яка саме ролета вам потрібна. Тут усе залежить від того, які умови її використання.

  1. Залежно від механізму ролети бувають відкритого (без короба) і закритого типу, коли тканина збирається в невеликий вузький короб, що кріпиться у верхній частині вікна. У другому варіанті з боків кріпляться ще і спеціальні спрямовувачі, і це зручно: ролети не бовтаються під час поривів вітру, коли вікно відчинене на провітрювання.
  2. Залежно від виду тканини можуть бути світлорозсіювальні і такі, які затемнюють. Останній варіант вам підійде, якщо у ваші вікна цілий день «б’є» яскраве сонячне світло.
  3.  Ролети «день-ніч». Цікавий варіант для тих, хто не може визначитися. Тканина на цих ролетах – смужками: щільна й сіткова. Вона зручна тим, що дозволяє легко і дуже точно домагатися необхідного освітлення.

Щоб тканинні ролети були заставлені правильно і служили вам довго – варто звернутися до професіоналів, які допоможуть визначитися з дизайном, зроблять виміри і встановлять ваші ролети швидко та якісно. Великий вибір ролетів і дуже хороший сервіс можна знайти тут: https://nikoss.com.ua/ukr/ .

 

 

Читайте також: Як купити онлайн кухню

Автор: Ірина Мнішек