ТОП-5 несолодких начинок для млинців

08.03.2019 13:45 Корисно
фото politeka.net фото politeka.net
Масляний тиждень – чудова нагода насолодитися улюбленими млинцями. А щоб було ще смачніше, подавати їх на стіл можна з начинкою – від цього вони не тільки ситнішають, а й перетворюються на основну страву. Але ж не тільки Масницею єдиною… Тому ці рецепти стануть у пригоді до будь-якого свята.

Начинка м’ясна асорті із зеленню


фото smachno.ua

Знадобляться:
яловичина – 500 г,
свинина – 500 г,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
борошно пшеничне – 10 г,
масло вершкове – 140 г,
зелень (будь-яка) – за смаком,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Посмажити млинчики за своїм рецептом. М’ясо дрібно порізати і злегка обсмажити, до напівготовності. Потім додати трохи води й тушкувати під кришкою до розм’якшення м’яса. Дати охолонути й перекрутити через м’ясорубку. Цибулю дрібно порізати і злегка обсмажити до прозорості на вершковому маслі, додати до неї м’ясний фарш, порізану зелень, посолити й поперчити за смаком, протушкувати ще 2–3 хвилини та відставити. Борошно підсмажити на вершковому маслі до світло-жовтого кольору, додати трохи води (приблизно 100 мл) і тушкувати до загущення. Потім охолодити, перемішати з м’ясною начинкою і загорнути в готові млинці.

Начинка з куркою і грибами


фото mom-story.com

Знадобляться:
куряча грудка або стегенця – 500 г,
печериці – 300–400 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
сметана – 50–100 г,
олія – для смаження,
зелень – за смаком,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Посмажити млинчики за своїм рецептом. Курячі стегна або грудки відварити в підсоленій воді й дати охолонути. Цибулю почистити і дрібно порізати. Гриби помити і теж дрібно нарізати. Розігріти у сковороді олію, обсмажити в ній цибулю до прозорості, додати гриби, посолити й поперчити за смаком і тушкувати, поки не випарується рідина з грибів. Шматочки курки очистити від шкірки, м’ясо відокремити від кісток і дрібно порізати. Додати до грибів подрібнену курятину, сметану, нарізану зелень, перемішати і протушкувати під кришкою ще кілька хвилин. На млинці викласти трохи начинки, потім загорнути їх конвертиком. Перед подачею на стіл обсмажити готові начинені млинці на вершковому маслі до хрусткої скоринки.

Начинка з шинкою і сирною скоринкою


фото ruletka.ru

Знадобляться: 
шинка – 250 г, 
сметана – 100 г, 
вершкове масло – 70 г, 
сир твердий – 150 г, 
ріпчаста цибуля – 1 шт., 
зелена цибуля – кілька пер, 
мускатний горіх – 0,25 ч. л., 
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Заздалегідь посмажити млинчики. Цибулю почистити від лушпиння і дрібно порізати, шинку порізати невеликими кубиками. У мисці змішати сметану з цибулею і шинкою, додати мускатний горіх, сіль і мелений перець за смаком. Розподілити по кожному млинцю начинку й акуратно загорнути в рулончик. Викласти млинці на змащене вершковим маслом деко, посипати натертим сиром і запікати в розігрітій духовці приблизно 10–15 хвилин (сир має розплавитися). Зелену цибулю помити, обсушити й порізати навскоси. Готові млинці перед подачею посипати зеленою цибулею.

Начинка з оселедця і огірків


фото koolinar.ru

Знадобляться:
філе оселедця – 200 г,
мариновані огірки – 2–3 шт.,
яйця – 2–3 шт.,
цибуля зелена – 1 пучок,
цибуля ріпчаста (маленька) – 1 шт.,
білий хліб – 2–3 скибочки,
майонез – 100 г.
Посмажити млинчики заздалегідь. Для більш оригінальної подачі (у вигляді мішечка, а не конвертика) приготувати їх можна на сковороді з найменшим діаметром. Якщо такої сковороди немає, тоді просто загорнути конвертиком.
Яйця відварити, дати охолонути й почистити від шкаралупи. Філе оселедця, ріпчасту цибулю, огірки і яйця дрібно порізати. Зі скибочок білого хліба зрізати скоринку й порізати м’якушку на маленькі кубики. У мисці змішати всі інгредієнти, додати майонез. На серединку млинчика викласти начинку, підняти його краї вгору до центру та обв’язати пір’їнкою зеленої цибулі.

Начинка із сардинами й рисом


фото webspoon.ru

Знадобляться:
сардина консервована в олії – 1 банка (240 г),
рис – 50 г,
вершкове масло – 100 г,
цибуля зелена – 1 пучок,
яйця – 3 шт.,
сіль – за смаком.
Посмажити млинці за своїм рецептом. Яйця відварити, очистити від шкаралупи й нарізати кубиками середнього розміру. Із сардин злити рідину й розім’яти виделкою. Рис відварити до готовності, дати охолонути, додати в нього порізані яйця, подрібнену зелену цибулю та розім’яті сардини, якщо потрібно, посолити. Викласти начинку на млинець і згорнути конвертиком. Перед подачею на стіл можна додатково обсмажити на вершковому маслі до хрусткої скоринки.

 

Автор: Олеся Скачко