Страви на десерт: топ-4 рецепти печених яблук

29.10.2020 18:10 Корисно
Фото: iamcook.ru Фото: iamcook.ru
Навіщо купувати магазинні солодощі, якщо вдома можна приготувати смачний, а головне – корисний і для здоров’я, і для фігури теж десерт, інгредієнти для якого завжди є під рукою?

Користь печених яблук:

1. Печені яблука не викликають алергію, значить, їх можна їсти, не побоюючись, тим, хто схильний до алергії.

2. Вплив їх на кишечник схожий з дією дуже м’якого проносного.

3. Вони містять у складі велику кількість пектину – речовину, яка діє як очисник для організму.

4. Антиоксидантні властивості яблук відомі всім, але не всім відомо, що яблука також можуть служити як відмінна профілактика раку.

Класика жанру

Яблука можна запікати різними способами. Роблять це і в мультиварці, і в мікрохвильовці, але найпростіше і найсмачніше це зробити в духовці. Для цього десерту з яблук знадобляться тільки, власне, самі яблука і трохи цукру або мед. Ідеальними для запікання будуть кислі сорти яблук.

Помийте яблуко, добре його витріть. Виріжте серцевину, не доходячи до дна – так, щоб не було наскрізної дірки. В серединку покладіть трохи меду або цукру.

Виделкою зробіть кілька проколів шкірки, щоб вона не лопнула. Можна просто викласти яблука на деко і запекти в духовці, а можна загорнути кожне яблучко в фольгу.

Час запікання для різних сортів різне. Дізнатися готовність не складно: проткніть яблуко зубочисткою.

З медом і корицею в духовці

Знадобляться:

яблука – 8 шт.,

мед – 8 ч. л.,

кориця – за смаком.

Яблука потрібно ретельно вимити під проточною водою, вирізати серцевину, утворюючи своєрідний кошик. У це поглиблення потрібно покласти мед і корицю. Страва запікається близько півгодини.

Із сиром і чорносливом у мікрохвильовці

Знадобляться:

яблука – 2 шт.,

сир – 80 г,

чорнослив – 5–6 шт.

Яблука потрібно вимити і вирізати серцевину. Чорнослив помити, висушити і нарізати дрібними шматочками. Змішати чорнослив разом із сиром до однорідності. Приготованою масою начинити яблука. Така страва готується в мікрохвильовці близько 7–8 хвилин.

Із сухофруктами і горіхами

Знадобляться:

яблука – 4 шт.,

родзинки, чорнослив, фініки– 2–3 ст. л.,

волоський горіх подрібнений – 1 ч. л.,

мед – за смаком.

Сухофрукти слід обдати окропом, висушити, подрібнити і перемішати. У яблуках зробити виїмку, яку потім потрібно заповнити сумішшю сухофруктів і горіхів. Яблука окремо загорнути у фольгу, залишивши зверху отвір. Запікати десерт близько півгодини. Після цього яблука потрібно розгорнути і полити медом.

Спробуйте також: Страви на десерт: готуємо солодку піцу з фруктами