Варення з вишні та малини: використовуємо залишки ягід
Знадобляться: вишня – 1 кг, малина – 400 г; для сиропу: цукор – 1,7 кг, вода – 900 мл.
Спробуйте також: Готуємо полуничний джем та конфітюр
Вишню вимити, обсушити і видалити кісточки, малину перебрати. Цукор висипати у варильну ємність, залити водою і, помішуючи, довести сироп до кипіння. Покласти вишню і малину в сироп та залишити на 4–5 годин постояти. Ємність із сиропом та ягодами поставити на вогонь, проварити протягом 5–6 хвилин і знову витримати 4 години. Потім проварити варення вже до загущення.
Розкласти готове варення з вишні та малини в гарячі стерилізовані банки і закрити прокип’яченими кришками.
Читайте також:
Полуниця: готуємо десерти