Полуниця: готуємо десерти

13.06.2021 16:00 Корисно
Фото: ne-dieta.ru Фото: ne-dieta.ru
Цього літа полуниця не дуже солодка через постійні дощі. Але є багато способів її підсолодити, окрім звичайного цукру.

Полуничний мус з вершками і желатином

Знадобляться: полуниця – 500 г, цукрова пудра – 200–250 г, желатин – 20 г, лимонний сік – 1 ст. л., вершки – 100 мл.

Полуницю ретельно обмити, очистити, подрібніти блендером до стану пюре. Всипати цукрову пудру, влити сік лимона, перемішати добре. Желатин замочити в невеликій кількості води (3 ст. л.) (або полуничному соку), на невеликому вогні добитися повного розчинення, остудити його. Влити желатин тонкою цівкою в полуничне пюре, збиваючи міксером на високій швидкості протягом 5 хвилин. Потім збити вершки в пишну піну і акуратно перемішати з полуничним пюре. Отриману масу розлити у креманки (форми) і помістити в холодильник на 3 години. Подаючи на стіл, полуничний мус можна прикрасити свіжими ягодами і листочками м’яти.

Читайте також: Полуниця на зиму: без цукру, смажена та з імбиром – три найоригінальніші рецепти сезону

Полуниця в шоколаді

Класичний десерт, який особливо люблять робити діти. Простіше не буває: помити полуницю (хвостики не прибирати), обсушити і занурити кожну ягоду в розтоплений шоколад. Викласти в цукеркові форми, прикрасити світлим шоколадом, горіхами тощо.

Полунично-бананові «шашлики»

Ще один найпростіший рецепт. Узяти велику помиту й обсушену полуницю, нарізаний брусками банан, шоколадні тости (та інші солодкі речі за смаком). Нанизати все це на шпажки, присипати какао або шоколадною крихтою і полити розтопленим білим шоколадом.

Полунично-шоколадні заморожені цукерки

Помиту полуницю перебити в пюре, залити в форми (можна взяти лоток з-під яєць) і поставити на кілька годин у морозильник. Розтопити шоколад, дати злегка охолонути і залити ним полуницю зверху в формі. Поставити паличку/шпажку в кожну – і помістити їх у морозильник ще на годину. Замість шоколаду можна використовувати пюре іншої ягоди – наприклад, чорниці.

 

Автор: Ірина Мнішек