Віртуальний сервер: чому це кращий варіант для запуску сайта?

Promo
25.07.2021 11:30 Корисно
З вибором хостингу стикається кожен веб-майстер, який вирішив запустити новий інтернет-проект. Від якості надаваних хостером послуг залежить стабільність роботи сайта. Віртуальний хостинг – класичний варіант, що дозволяє повністю контролювати основні параметри системи і налаштовувати ПЗ з урахуванням особливостей і вимог проекту.

Кому може знадобитися віртуальний хостинг

З необхідністю купівлі веб-сервера стикаються:

  1. Веб-студії, що пропонують послуги з розробки та просування сайтів.
  2. Бізнесмени, які працюють з різними проектами в Інтернеті. Підприємці запускають власні сайти і заробляють на їх монетизації. У таких випадках зазвичай висуваються високі вимоги до продуктивності та безпеки. Тому підприємці намагаються вибирати кращий хостинг для Вордпрессабо інший CMS.
  3. Фірми, що запускають у мережі онлайн-магазини або розміщують корпоративні сайти.

Список тих, серед кого затребувана ця послуга, можна перераховувати довго. Будь-яка людина, яка вирішила запустити свій сайт, буде шукати хостинг. Ця послуга затребувана і доступна. Це оптимальний варіант для тих, хто не може дозволити собі оренду серверів або запуск і утримання власного обладнання. За допомогою віртуального веб-хостингу можна за один день запустити онлайн-магазин, інформаційний або корпоративний сайт.

У чому особливості та переваги послуги

Віртуальний хостинг – місце або сховище, в якому розміщуються файли інтернет-проекту, що запускається. Основні переваги:

  1. Доступність. Вартість послуги невисока. Це доступніший варіант, ніж оренда обладнання або обслуговування фізичного сервера. Якщо хочете заощадити, можна запустити сайт на своєму комп’ютері, але цей варіант не найефективніший. Приміром, щоб проект завжди був доступним, домашній ПК повинен бути включеним.
  2. Простота управління. Вам не потрібно розбиратися в особливостях адміністрування веб-сервера, оскільки ці питання вас не стосуються. Налаштуванням обладнання буде займатися техпідтримка. Замовляючи послугу в перевіреного хостера, можна заощадити на адміністраторах і позбавити себе від будь-яких питань, пов’язаних з обслуговуванням проекту. До того ж вам не доведеться витрачатися на купівлю власного обладнання.
  3. Функціональність. Хостери пропонують користувачам зручні і багатофункціональні адмін-панелі. Як правило, вони характеризуються простотою інтерфейсу, оскільки кожен хостинг-провайдер зацікавлений у тому, щоб клієнт швидше розібрався з тонкощами налаштування і рідше звертався в техпідтримку. Тому на освоєння адміністративної панелі зазвичай іде мінімум часу. За допомогою системи ви зможете працювати з файлами і базами даних, управляти електронною скринькою, надавати доступ до сайта іншим користувачам тощо.
  4. Великі можливості за замовчуванням. Багато компаній як бонуси пропонують безкоштовні доменні імена, антивіруси тощо.

Віртуальний хостинг можна порівняти з гуртожитком. Якщо ви правильно виберете кімнату, то зможете мирно співіснувати із сусідами, і вони не заподіють вам шкоди. Місце в гуртожитку коштує дешевше, ніж оренда квартири, але й приміщення доводиться ділити з іншими людьми. Якщо у вас немає свого «житла», віртуальний хостинг є єдиним оптимальним варіантом.

Веб-хостинг та електронна пошта

Віртуальний сервер повинен забезпечити гнучкість налаштувань під час роботи з поштою. Хостинг-провайдер зобов’язаний надати інструменти та сервіси для захисту облікових записів від злому і спаму. Фільтри дають змогу обмежити кількість небажаних листів, що відправляються з підозрілих адрес.

Бажано, щоб в електронній скриньці передбачалася функція розподілу повідомлень на папки. Це дозволить налаштувати пошту так, щоб листи від важливого клієнта відразу перенаправлялися на електронну скриньку певному співробітнику. Для управління сервером застосовується веб-інтерфейс, тому ви самі зможете розібратися з налаштуваннями, і вам не доведеться наймати спеціально навченого співробітника.

Автор: Ірина Мнішек