З чого почати вчити англійську дітям: будуємо стратегію ефективного навчання

29.07.2021 14:55 Корисно
Для того, щоб визначити, з чого почати вчити англійську дітям, потрібно правильно мотивувати дитину і підібрати підхід для подальшого вивчення.

Діти засвоюють нову інформацію значно легше, ніж дорослі. У них ще немає великого досвіду і знань, щоб будувати систему, запам'ятовувати і аналізувати складні правила, але при цьому вони вбирають все нове як губка. Вивчати іноземну мову в цьому віці - відмінний варіант, але батьки часто не знають з чого почати вчити англійську дітям і в результаті нічого не виходить досягти. Найкращий спосіб, знайти хороші дитячі курси англійської, наприклад, на сайті https://greencountry.com.ua ви можете ознайомитися з методиками викладачів ведучою дитячої школи і почитати поради про особливості вивчення англійської мови з дітьми.

З чого почати вивчати англійську з дітьми: перший етап

Почати вчити англійську з дітьми потрібно з мотивації, а точніше - зацікавити дитину і залучити в процес так, щоб їй хотілося самій вчитися.

Для маленьких діток відмінно підійдуть короткі навчальні відео в формі мультфільмів та ігор. Дитина пізнає все через ігри, а барвисті герої на екрані можуть стати відмінними мотиваторами для запам'ятовування нових слів і конструкцій. Визначте інтереси своєї дитини і введіть в елементи гри англійську. Наприклад, якщо дитині подобаються супергерої, скажіть, що вони розмовляють всі англійською мовою, а щоб врятувати світ і бути як вони, потрібно знати їх мову. Як доказ, покажіть один з фільмів або мультфільмів англійською мовою. Придумуйте кожен день тематичні ігри для своїх «супергероїв».
У дітей часто багато енергії і на звичайних уроках їм нудно і важко висидіти, почніть вивчати англійську з дітьми з чогось активного, ігри з різними англійськими словами, в яких потрібно виконувати різні дії, сприяють швидкому засвоєнню нової лексики.

Не вирішили, з чого почати мотивувати дітей вчити іноземну? Почніть з власного прикладу. Почніть дивитися фільми в оригіналі, мультфільмі, читайте книги і просто вчіть мову. Діти люблять наслідувати і теж спробують повторити.

Вибираємо спосіб навчання англійської для дітей

Досягнувши успіху на першому етапі, варто відразу визначити для дітей, з чого почати вчити англійську мову і в якому форматі. Кращим варіантом для дитини стануть спеціальні дитячі курси англійської мови. Правильно підібравши школу, за вас зроблять всю роботу. Навіть якщо вам не вдалося мотивувати дитину почати вчити англійську мову, в групі з однолітками і у веселій атмосфері, все може змінитися.

Репетитор для дитини також хороший варіант, якщо в місті немає хороших мовних курсів. Але важливо розуміти, що дитині повинно бути комфортно з цією людиною займатися. Малюкам може бути нудно і нецікаво займатися з одним дорослим за підручником. Детально вивчіть методику викладання і підходи до дітей різного віку. Якщо дитині не подобається вчити іноземну мову з репетитором, не варто змушувати, це може відбити бажання і спрацювати потужним бар'єром для вивчення англійської в майбутньому.

Якщо дозволяє рівень англійської, спробуйте почати вивчення англійської з домашніх уроків. Дитині може бути також весело і цікаво. Через деякий час продовжити навчання варто з професійним викладачем.

 

 

 

Автор: Тамара Кіч