Англійський оркестр обіцяє "вжарити" у Харкові українські пісні (ФОТО)

23.08.2013 14:01 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
На першому міжнародному музичному фестивалі “Харків — місто військової слави” заграють 18 оркестрів, з різних країн світу.

Своєю творчістю у Харкові поділиться  і симфонічний оркестр з Уельсу, Великобританія. 

Кореспондентові “СК” вдалося поспілкуватися з керівником оркестру Грейгом Робертсом.

- Розкажіть, що відчуває ваш колектив, виступаючи сьогодні на фестивалі?

- Для нас велика честь буди сьогодні на такому святі — Дні міста. Приємно бути на шоу такого масштабу. Це дуже відповідально для нас. Цей фестиваль — прояв близької співпраці між Уельсом Великобританії та Україною. Наші країни дуже близькі, адже Уельський інженер Джон Х'юджес був засновником Донецька. Ми вперше в Україні. У 2009 ми були в Лівії, Канаді, а також у низці європейських країнах. Україна дуже прекрасна країна і Харків - видовищне місто, особливо дивує тутешня природа. Харків'яни надзвичайно гостинні люди. І ми залюбки повернемося сюди ще раз.

- Чим порадуєте харків'ян та гостей міста?

- Ми гратимемо музику Великобританії. Тому я вважаю це прекрасною можливістю для іноземного оркестра поділитися з присутніми своєю творчістю, своєю національною музикою. Також ми виконаємо й українську музику спільно із усіма іншими сімнадцятьма оркестрами.

- Сьогодні вранці разом з українськими та російськими оркестрами ви грали композицію “День победы”. Чи складно було виконувати її?
- Зовсім ні. Усе ж таки, деякі з ваших пісень ми знаємо, і вони нам близькі. Одначе, нам приносило насолоду розучувати щось українське.

Нагадаємо, сьогодні на площі Свободи у Харкові відбувся урочистий парад оркестрів.

Він проходив в рамках першого Міжнародного фестивалю оркестрів. Подивитися на парад та привітатати ветеранів та харків'ян зі святом приїхав Президент України Віктор Янукович.

Парад почався спільним виступом вісімнадцяти оркестрів. Вони заграли "Оду до радості" з 9-ї симфонії Бетховена (гімн Євросоюзу).

 Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта