Фіналісти "Червоної рути" шукають натхнення в харківських селах

21.08.2015 15:13 Культура
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Ходять по сільським хатам та збирають пісні. Так шукають для себе музичний матеріал учасники гурту «Яри» - фіналісти всеукраїнського фестивалю «Червона рута». Іноді фронтмена колективу селяни сприймають за проповідника.

Вдарити роком по традиціям Слобожанщини люблять у етно-рок гурті «Яри». Під їх виступи не можливо всидіти на місці. Самобутні, колоритні та неймовірно талановиті краснокутські музиканти підкорюють публіку з перших акордів.

Колектив досить молодий (ще й двох років немає), але саме він представлятиме Харківщину у фіналі популярного фестивалю «Червона рута», який проходитиме 18-19 вересня у Маріуполі. Учасники гурту живуть за принципом: не місце прикрашає людину, а людина — місце. Люблять свою рідну Краснокутщину, бережуть традиції села і при цьому видають дуже класний музичний продукт.
У репертуарі “Ярів” багато народних пісень з оригінальним аранжуванням та авторських композицій. Ще наприкінці 90-х років фронтмен гурту Микола Пазич почав писати українські пісні, які за стилістикою були схожі на твори “Океана Ельзи”, хоча з творчістю Вакарчука музикант не був знайомий. Разом із роком Пазичу завжди був до вподоби сільський колорит, але в творчості гурту він завжди “причесаний”, ніякої вульгарщини та шансону.
Музичний матеріал для подальшої творчості фронтмен “Ярів” часто шукає під час експедицій по селам Слобожанщини. Іноді селяни його плутають зі штундою. Взагалі, подорожі по селам – це завжди купа кумедних випадків, бувають і екстремальні ситуації. А ось в які саме пригоди потрапляв музикант та інші подробиці творчості гурту читайте у суботньому номері “СК”.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта