До музею ім. Рєпіна передали одинадцять нових картин

06.08.2012 10:45 Культура
Святкуванням 168-го дня народження І.Ю. Рєпіна завершився XIII Міжнародний рєпінський пленер

5 серпня на територї Чугуївського художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна, на честь 168 річниці з Дня народження художника, відбулося яскраве музейне свято «В гостях у Рєпіна». За багаторічною традицією, цій події було приурочено і закриття XIII Міжнародного рєпінського пленеру, який тривав на батьківщині всесвітньовідомого художника з 14 липня, повідомляє сайт Культурна столиця.

В межах святкових заходів відбулось відкриття виставки «Ілля Рєпін і харківська художня школа» з фондів Харківського художнього музею та, звичайно ж, урочисте покладання квітів до підніжжя пам'ятника художнику.

Підсумковою звітною виставкою завершився і рєпінський пленер. Кожен з його учасників (а це 11 художників з України та Росії) передал до фондів Чугуївського художньо-меморіального музею І. Рєпіна дві кращі етюдні роботи, написані під час цього пленеру.

А творчі підсумки XIII Міжнародного рєпінського пленеру стануть темою обговорення науково-практичної конференції, а також ввійдуть до каталогу «Рєпінський пленер-2012».

Автор: Менеджер сайта