Фільм початку ХХ століття під акомпанемент піаніста покажуть у Харкові

12.09.2012 12:52 Культура
http://dozor.com.ua http://dozor.com.ua
Кінострічку “Вмираючий лебідь” 1916 року покажуть в камерному залі Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського 17 вересня.

Про це сьогодні під час конференції розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.
Кінострічку покажуть в рамках проекту “Харьковская сирень. P S. “. Як розповіла Вікторія Михайлівна, показ буде не звичайний. Організатори намагатимуться зробити історичну реконструкцію кіноперегляду початку ХХ ст. Серед глядачів сидітимуть студенти, переодягнені у вбрання тих часів. Кожен, хто захоче прийти і подивитися фільм, також може дотриматися такого дресс-коду.

- Подібної реконструкції в Україні за всю історію незалежності не було, - відмітила Вікторія Маренич.

Як розповів декан театрального факультету Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Володимир Міславський, фільм Євгена Бауера “Вмираючий Лебідь” відрізняється від кінострічок тих часів. Адже, на відміну від своїх колег, режисер знімав сцени з різних ракурсів — актори перебували між декораціями. Інші ж творці кіно знімали сцени на фоні декорацій. Володимир Міславський відмітив, що фільм належить до епохи німого кіно, проте називати його таким не зовсім коректно.

- Це не німе кіно, а тихе, тому що німих фільмів не існує, всі стрічки про щось говорять. У німому фільмі говорить міміка, говорить гра акторів і, звісно ж, музика, - говорить кінознавець.

За словами Володимира Міславського, “Помираючого лебедя” показуватимуть під акампанемант — прямо під час фільму на роялі гратиме піаніст.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта