Картини виставлять в музеї, якого поки нема, у Харкові (ФОТО)

09.11.2012 14:31 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Харківський художник Леонід Золотарьов свої картини, написані під час археологічних розкопок подарує майбутньому археологічному музею.

На презентації результатів археологічного польового сезону, що відбулася сьогодні в ХНУ ім. В. Н. Каразіна виставляли свої знахідки 12 експедицій області. На розкопки художника запросив знайомий археолог. Робота археологів для художника стала справжнім відкриттям.

- Найцікавіше було, коли на моїх очах відкопали кілька глечиків, яким понад тисячу років, - ділиться враженнями художник. - А ми перші люди за такий довгий час, які його побачили. І от я написав одну з робіт — натюрморт з артефактами, які тільки вийшли з землі. Вони не бачили сонця тисячу років і раптом ти їх дістаєш!

БІЛЬШЕ ФОТО З ВИСТАВКИ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Леонід Золотарьов презентував картини, в яких зобразив життя археологічної експедиції під час розкопок, а також натюрморт зі щойно знайденими артефактами. Роботи планує передати в музей.

- Мені вже зробили пропозицію подарувати картину з глечиками археологічному музею, коли він запрацює, - ділиться художник.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта