Харків закодують для більшої привабливості

15.06.2016 05:55 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
QR-коди планують розмістити на харківських пам'ятках культури вже в 2016 році.

Про це 14 червня повідомила начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська. За її словами, першу табличку планується встановити до Дня міста на фонтані «Дзеркальний струмінь». За матричним кодом на ній можна буде зчитати інформацію про місце, отримати посилання на джерела інформації та ін. Крім того, в місті планують внести своє нововведення в європейську туристичну практику QR-кодів, але яке саме, тримають поки в секреті.

Літо-2016: де, за скільки і як можуть відпочити харків'яни 

Юлія Згурська зазначила, що з часом QR-коди можна буде знайти на інших пам'ятках, храмах і популярних серед туристів місцях.

«Харків цікавий іноземцям. Цього року Міжнародний туристичний форум відвідали 24 іноземні делегації, місто прийняло гостей у два рази більше, ніж в минулому році. Багато приїжджали зі своїми сім'ями. Історія Харкова, його архітектура цікава дослідникам, ученим, тому ми, жителі, в першу чергу повинні сприймати наше місто як туристичне і розповідати про його пам’ятки в інших містах і країнах», - підкреслила Юлія Згурська.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта