Харків'яни дають балет у Японії (ФОТО)

04.12.2014 11:30 Культура
Фото надані прес-службою ХХШ Фото надані прес-службою ХХШ
Юні артисти Харківського дитячого балетного театру представляють українське хореографічне мистецтво у Японії.

У складі міжнародної трупи вони покажуть дві вистави «Білосніжка і сім гномів» та «Лускунчик».

З 26 листопада по 7 грудня юні танцівники Харківської хореографічної школи (ХХШ) перебувають у Японії в рамках культурного обміну спільного благодійного проекту «Відкриті двері у мистецтво». Як повідомила секретар ХХШ Ірина Бондаренко, у нинішньому українсько-японському проекті представлені два спектаклі.



Сьогодні, 4 грудня на сцені Токійського театру опери та балету японські та українські артисти виконають різні партії в балеті-казці «Білосніжка і сім гномів». А завтра японські глядачі побачать балет «Лускунчик». У виставах візьмуть участь також артисти з Австралії, Австрії і Росії.

Харківська хореографічна школа давно співпрацює із Токійською. Це спільні вистави, фестивалі, конкурси, що проходили у Харкові, Токіо, Нагое та інших містах.



А починаючи з 2003 року Дитячий балетний театр Харківської хореографічної школи під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Наталії Ржевської їздить на гастролі і фестивалі до країни сонця, що сходить.

У свою чергу, з 2007 по 2014 рік японські студенти проходили навчання у Харківській хореографічній школі для підвищення професійної майстерності. А ще учні Міжнародної школи хореографічного мистецтва (м.Токіо, Японія) брали участь у концертних програмах і спектаклях харківських колег у 2010-2012 роках. У квітні 2014 року японські артисти знову взяли участь у заходах Харківської хореографічної школи і виставі «Білосніжка і сім гномів».



Як відзначають у ХХШ, такий творчий обмін має велике культурне значення, а ще сприяє розвитку міжнародних освітніх програм в галузі мистецтва, а також розширенню міжнародних зв’язків України і Японії.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта