Харківську «Снігову королеву» чекають в Бельгії (ФОТО)

14.11.2015 11:55 Культура
Фото Тетяни Василець Фото Тетяни Василець
15 листопада на сцені ХАТОБу відбудеться прем'єра 3-D балету «Снігова королева». Після виступів у Харкові шоу повезуть до Бельгії.

Герда, звичайно ж, врятує Кая, в цьому їй допоможе мім. А холодне серце Снігової Королеви відігріє кохання до Снігового Троля. Нову інтерпретацію відомої казки в неділю покажуть на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка. Ця постановка - дебютний твір молодого київського композитора Олександра Шимка, який трансформувала в красу танцю заслужена артистка України, балетмейстер Алла Рубіна.

Робота над «Сніговою королевою» тривала більше півроку, в постановці вперше на харківській сцені використані сучасні мультимедійні технології. Після прем'єри у Харкові балет покажуть у Бельгії, там його вже чекають з нетерпінням.

- Анонс нашої постановки в Бельгії відбувся в діснеївському шоу. Там були представлені фрагменти мультфільмів, а професійні вокалісти під живий оркестр виконали саунтреки з них. Наприкінці другого відділення диригент оголосив: «Це ще не все, до нас в гості завітала справжня Снігова Королева!». Мене через весь зал винесли на шикарних ношах. Зал був на три тисячі місць, і всі глядачі були в захваті. Після шоу відбулася півторагодинна фотосесія. Сподіваємося, що постановка сподобатися і харків'янам, - розповідає виконавиця ролі Снігової Королеви Олена Шевцова.

Мирослава Кольцова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта