Міжнародна наукова конференція пройшла в Фельдман Екопарк

09.10.2015 07:30 Культура
Фото: feldman-ecopark.com Фото: feldman-ecopark.com
На базі Фельдман Екопарк пройшла міжнародна наукова конференція за участю провідних фахівців психіатрії, неврології та наркології.

Конференцію присвятили пам'яті основоположника вітчизняної психіатрії та неврології, харків'янина Петра Бутковського.

У науковому зібранні взяли участь провідні фахівці не тільки з України, а й Молдови, Польщі, Росії, Швейцарії та Ізраїлю. Генеральним партнером конференції виступив Міжнародний благодійний фонд "Фонд Олександра Фельдмана".

Перші засідання вчених пройшли на базі національного університету ім. В. Н. Каразіна, де учасники конференції виступили з доповідями та поділилися результатами власних досліджень в галузі наукової та практичної медицини. Головною темою зібрання стало обговорення ситуації, що склалася на Сході України, і впливу її на загальне психічне здоров'я підростаючого покоління.

Один з таких проектів, які спрямовані на допомогу постраждалим в результаті конфлікту, реалізує Центр психосоціальної реабілітації Фельдман Екопарк на чолі з головним спеціалістом МОЗ України зі спеціальностей «Медична психологія» і «Психотерапія», завідувачем кафедри психотерапії ХМАПО, д. мед. н., професором Борисом Михайловим. У Фельдман Екопарк фахівці Центру не тільки поділилися теоретичними знаннями з учасниками конференції, а й провели наочний майстер-клас з комплексної анімалотерапії.

"У наш нелегкий час багатьом дорослим, не те, що дітям і підліткам, дуже непросто зберегти свою душевну рівновагу і спокій. Спеціально для вирішення цього питання ми і створили перший в Україні Центр психосоціальної реабілітації дітей та підлітків з психічними розладами. Проект не має аналогів в Україні та світі, і всі сили співробітників Центру спрямовані на вирішення проблем психічного здоров'я підростаючого покоління. Я дуже радий, що ми змогли поділитися досвідом і напрацюваннями з іншими фахівцями", - підсумував народний депутат України і співголова політичної партії «Наш край» Олександр Фельдман.

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта