Музиканти із Харкова зібралися на «Євробачення-2016»

28.01.2016 09:20 Культура
Фото: mfm.ua Фото: mfm.ua
У національному відборі на один із престижніших музичних конкурсів Європи цього року представлена потужна делегація наших, харківських, музичних колективів.

Через рік перерви цієї весни Україна повертається до участі у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2016». 26 січня організатори Національного відбору на «Євробачення-2016» оголосили імена українських півфіналістів. За право представляти нашу країну на весь світ боротимуться 18 музикантів. Серед них три колективи родом із Харкова. Це поп-гурт Pringlez, який минулого року посів третє місце на «Новій хвилі», інді-гурт Pur:Pur і фанк-регі гурт SunSay, який заснував вокаліст іншого харківського колективу 5'nizza Андрій Запорожець.

Вокалістка Pur:Pur Ната Сміріна розповіла «СК», що їхнє потрапляння до півфіналу національного відбору стало для гурту приємним сюрпризом, а сама участь у подібних шоу — випадковість. Вони просто вирішили стукати у всі двері.

- Я не любитель різноманітних конкурсів, але коли наші фанати підкинули ідею, чи не хочемо ми відіслати свою заявку на Євробачення, ми замислилися. Ми саме записали нову англомовну пісню, тому вирішили спробувати і подали заявку, - пригадує Ната.



Після цього гурт покликали на кастинг, де заслуховував учасників сам Костянтин Меладзе. Знаменитий композитор навіть трохи побалакав із учасниками гурту, поцікавився, чому у солістки такий оригінальний образ, де навчалася співу, хоча вона самоучка, дав поради щодо аранжування пісні.

- Намагатимемося показати себе з найкращого боку. Можливо, й не боротимемося за перемогу, адже, чесно кажучи, наш гурт в андеграунді — ми ніколи не виступали по телевізору, і не такі розкручені, як, наприклад, Джамала чи The Hardkiss, - говорить Ната.

Натомість Pur:Pur має надію, що зможе підкорити українців своєю композицією. Пісню We Do Change, зізнається Ната, за порадою Меладзе, таки трохи змінили. І спокійній розміреній композиції додали жвавості і кульмінацію.

- Ми їдемо на конкурс із піснею про внутрішні зміни в людині, у її думках і душі, бо хочемо, щоб люди продовжували вірити в добро і дива, у те, що все можна завжди змінити на краще, тому що ми можемо все! Головне вірити. Ті, хто стверджує, що дива не буває, просто ще його не бачили! - переконаний Pur:Pur.

Новий етап на шляху до Греммі і новою мрією назвала участь у відборах на Євробачення солістка Pringlez Анна Корсун.



Пісню, із якою гурт обіцяє підкорити Україну, поки тримають у секреті й, тримаючи інтригу, не показують шанувальникам у соцмережах. Але, говорять, що вона про кохання, має назву Easy To Love.

- Заспіваємо про яскраві почуття між чоловіками та жінками, про любов з першого погляду. Пісня у нас класна, танцювальна, тому, думаю, сподобається аудиторії. Упевнені, що саме ми поїдемо до Швеції представляти Україну, - говорить Анна.

Щодо конкурентів Pringlez впевнені, що мають перед ними перевагу — своєрідний козир. Це завзяття, внутрішня енергія, власна родзинка, яка захоплює людей.

Достукатися до ще одного харківського музиканта SunSay Андрія Запорожця поки не вдалося.
- Цікаво там, де ще не був, - єдине що прокоментував Андрій в одній із соціальних мереж.

Довідка. Півфінали національних відборів відбудуться 6 і 13 лютого, а фінал - 21 лютого в прямому ефірі каналів СТБ і UΛ: Перший, о 19:00. Переможець за підсумками глядацького та суддівського голосування представлятиме Україну на «Євробаченні» в Швеції у травні.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта