Найкрасивішу та найкмітливішу дівчину визначали на Харківщині

25.06.2012 12:31 Культура
П’ятеро дівчат з різних куточків Близнюківського району продемонстрували не лише свою слобожанську вроду, але й інтелект і кмітливість.

– До Дня молоді ми традиційно плануємо провести конкурс «Міс Близнюківщини». П’ятеро дівчат з різних куточків району продемонструють не лише свою слобожанську вроду, але й інтелект і кмітливість. Захід відбудеться 29 червня, – розповідає директор Близнюківського будинку культури Олександр Капран. – Конкурс проходитиме у п’ять етапів, між якими з музичними номерами виступлять наші місцеві колективи.

Спочатку ми покажемо невеликий відеокліп про кожну учасницю. Дівчатам теж слід буде розповісти про себе  – тобто, продемонструвати своєрідну візитну картку. Наступним етапом буде дефіле в купальниках. Тут дівчата покажуть свої красиві фігури. Третім випробуванням ми плануємо зробити конкурс ситуацій. Наприклад, учасницю можуть запитати, що вона зробить, побачивши незнайомого чоловіка, який на пляжі вмостився на її лежак. Таким випробуванням ми продемонструємо, що близнюківські дівчата мають не лише еталонні параметри 90-60-90, але й розум. Звичайно ж, буде й конкурс талантів. Більшість дівчат співатимуть, заплановано танок і музично-гумористичну мініатюру. На останок учасниці пройдуть по подіуму у вечірніх сукнях.

У конкурсі «Міс Близнюківщини» можуть взяти участь усі дівчата, що мають бажання, віком від 16 до 25 років. Наймолодшій красуні цього року – 17, найстаршій – 21.

– Ми робили оголошення про конкурс заздалегідь і через районну газету, і по радіо. Заявки на участь цього року подали майже 20 дівчат. Усі вони пройшли невеликий кастинг. Так, кожну запрошували вийти на сцену й або заспівати, або розповісти про себе, або пройти по подіуму. За результатами ми відібрали найсильнішу п’ятірку, – пояснює Олександр Капран. – На жаль, було й таке, що дівчата подавали заявки, а потім відмовлялися. Матері не завжди дозволяють дочкам брати участь у такого роду конкурсах. Розумієте, у нас невелике селище. Усі всіх знають. Тому жінки й бояться, що, мовляв, скаже їх дитина щось зайве й осоромиться на все село.

І чоловіки теж маху не дають

Дівчина, що виборе звання «Міс Близнюківщини», не лише стане відомою на весь район, а й отримає цінні подарунки. Останні ж, за словами Олександра Капрана, надасть Близнюківська районна державна адміністрація та районна рада.

– За традицією, нову міс привітає й минулорічна переможниця. Наприкінці вечора вона вручить своїй наступниці корону, а також скаже слова поздоровлення, – запевняє Олександр Капран. – Ми підтримуємо кожну конкурсантку. Хоча кожен має свою фаворитку, але власні уподобання треба залишити при собі та судити чесно.
Олександр Капран зокрема зазначив, що за планом у журі сидітимуть лише чоловіки. Їм, мовляв, оцінювати жіночу красу легше.

Окрім красивих дівчат, на Близнюківщині живуть ще й сильні чоловіки. Так, саме в цьому районі виховують чемпіонів гирьового спорту.

– При нашій районній дитячо-юнацькій спортивній школі працює секція гирьового спорту. Тренером там Тарас Осипа. Він виховав багато майстрів спорту, а один з його учнів, Костянтин Кондра, навіть став директором школи, – розповідає начальник відділу культури і туризму Близнюківської районної держадміністрації Тетяна Захарчук. – Один з наших спортсменів, 22‑річний Сергій Незбрицькій, навіть брав участь у чемпіонаті світу з гирьового спорту, що проходив у Гамбурзі. З Німеччини він привіз золоту медаль переможця. 

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №75 від 23.06.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта