Ніч музеїв у Сковородинівці: бал та інтерактив (ПРОГРАМА)

15.05.2013 14:17 Культура
http://mykharkov.info/ http://mykharkov.info/
Цього року Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди долучиться до Європейської нічної акції вперше.

Але це на перший погляд, адже ті, хто хоча б раз відвідував у Сковородинівці літературно-мистецький фестиваль творчої свободи «De libertate», може з упевненістю сказати, що цей захід відповідає всім вимогам та правилам проведення Міжнародної акції «Ніч музеїв».

Тож, розпочнеться акція в Сковородинівці відкриттям пам’ятника Григорію Сковороді на території музейного парку. Такий подарунок Музей отримав від Харківського національного педагогічного університету, який теж носить ім’я видатного філософа. Взагалі, практика співпраці з вищими навчальними закладами є частою для Музею.
– На сьогодні ми паралельно реалізуємо декілька гучних акцій.

Так, у рамках екологічної акції «Збережемо вертоград Сковороди» разом з Харківським національним технічним університетом сільського господарства імені П. Василенка, національним аграрним університетом імені В. Докучаєва та курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ ми плануємо відновити фруктовий сад на території комплексу до 300-річчя від дня народження Григорія Савича, – розповідає директор Музею Наталія Міцай.

Завершитись нічна акція має справжнім балом, під час якого поблизу садиби XVIII сторіччя в історичному парку, закладеному ще за життя Григорія Сковороди, лунатиме музика у виконанні духового оркестру. Окрім естетичної, бал матиме й практичну спрямованість.

– Ідея провести бал в нашому музеї існувала давно. А цієї музейної ночі ми вирішили поєднати приємне з корисним, – поділилася інформацією з кореспондентом «СК» Наталія Іванівна. – Випускників шкіл Богодухівського та Золочівського районів ми запросили на майстер-клас із бального танцю, адже їм ці навички зараз дуже необхідні.

Завдання до душі у травневому заході в Сковородинівці знайдуть навіть наймолодші відвідувачі Музею. З інноваційним дизайнерським проектом і майстер-класом для дітей до Музею запросили спеціального гостя з Польщі, голову комітету Міжнародного товариства виховання через мистецтво Тадеуша Вєчорека. Інтерактивні ігри на відкритому майданчику будуть до смаку дітлахам.

Історичні реконструкції, школа бойового гопака, театр моди – і все це за одну ніч! Керівники Сковородинівського музею обіцяють, що спати в Європейську ніч музеїв тут буде ніколи.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта