Нові літературні таланти розшукуються в Харківській області

10.09.2018 13:32 Культура
Фото: mechtay-i-deystvuy.com Фото: mechtay-i-deystvuy.com
Удванадцяте стартував обласний конкурс імені О. С. Масельського на кращий літературний твір.

З 10 вересня почався прийом робіт на щорічний обласний літературний конкурс. Всі охочі зможуть надіслати свої роботи до 15 жовтня на електронну пошту: [email protected], а також за адресою: вул. Сумська, 64, Харківська обласна рада (звертаємо увагу, що всі роботи обов’язково потрібно присилати в електронному форматі).

— У минулому році було внесено зміни в положення про конкурс. Тож тепер всі роботи приймаються винятково в електронному форматі, — розповіла «СК» член оргкомітету конкурсу Лариса Бондарчик. — На мій погляд, це дуже зручно. Не потрібно їхати з Близнюків, Зачепилівки чи інших віддалених районів до Харкова. Це економія часу і грошей. Звичайно, якщо є таке бажання, можна й особисто привезти свою роботу, але все одно вона повинна бути на електронному носії — флешка або диск. Їх можна і звичайною поштою відправити.

Також цьогоріч переможці минулого року не зможуть подавати свої роботи на ту ж саму номінацію, на усі інші — будь ласка. Номінацій шість: «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія», «Майстер слова», «Учнівська молодь».

Твори конкурсантів не обмежуються за тематикою. Однак всі роботи, як вже зазначено вище, повинні подаватися в електронному форматі (шрифт Times New Roman, 14 пт) і не мають перевищувати певних обсягів. Поетичні твори – не більше ніж 700 рядків, ураховуючи порожні, і не менше ніж 100 рядків. Проза – від 10 до 30 сторінок формату А4. Публіцистика – від 10 до 30 сторінок формату А4. Драматургія – не більше одноактової п’єси. У разі, якщо твір перевищує встановлені норми, автор надає для участі у конкурсі фрагмент (главу, частину, уривок).
Разом із твором автори надсилають на електронну пошту автобіографічні відомості із зазначенням контактних телефонів, свою фотографію, копію свідоцтва про членство в Національній спілці письменників України або Національній спілці журналістів України (якщо є).

Лауреати конкурсу отримають грошові премії: І місце – 7 тисяч гривень, ІІ місце – 5 тисяч гривень, ІІІ місце – 3 тисячі гривень.

Нагородження переможців відбудеться на початку грудня, в дні пам’яті Олександра Масельського.

Читайте також: Нова вентиляція з’явилася в музичній школі в Люботині

Юлія Міронюк