Перемога Джамали: перше інтерв'ю співачки і кадри тріумфу

16.05.2016 08:05 Культура
Фото: rbc.ua Фото: rbc.ua
Українська співачка Джамала з піснею «1944» посіла перше місце на пісенному конкурсі Євробачення-2016, який завершився в Стокгольмі.

Джамала виступила під номером 21 з піснею, що розповідає про депортацію кримських татар з Кримського півострова в 1944 році.

Експерти застерегли харківських покупців: рейд по супермаркетам

Джамала неодноразово підкреслювала, що головною думкою пісні є пам'ять про страшні трагедії минулого, щоб уникнути їх у майбутньому. Всього виконавиця набрала 534 бали.

На другому місці Австралія (511), на третьому - Росія (491).

Після повернення зі Стокгольма Джамала в своєму першому інтерв'ю розповіла, що вже розмовляла з батьками і знає, що в Криму всі дуже радіють її перемозі. Настільки радіють, що влаштовують салюти, - повідомляє 112.

"З Криму мене привітали в першу чергу мої батьки. Вони сказали, що тут просто салюти і всі радіють. Це було дуже приємно чути", - сказала Джамала. Співачка зізналася, що хотіла б, щоб Євробачення-2017 проходило в Криму, - передає УНІАН.

Також співачка розповіла, що участь в Євробаченні було найскладнішим періодом у всьому її житті і брати участь в конкурсі було дуже складно. Поспати вдалося всього пару годин - в літаку по дорозі в Київ. А всі 11 днів, які Джамала з командою провели в Стокгольмі, видалися надскладними.

Відео тріумфу Джамали: за секунди до перемоги

Після оголошення результатів Джамала вийшла на сцену за нагородою. "Я насправді дуже хочу миру і любові для кожного. Спасибі, Європа! Ласкаво просимо в Україну!", - сказала вона.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта