Переможці талант-шоу покажуть у Харкові вистави цирку-шапіто “Кобзов” (ФОТО)

15.04.2015 13:38 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Найкращих акробатів та ілюзіоністів, переможців конкурсу “Україна має талант-6”, майже 70 тварин-артистів та багато іншого публіка зможе побачити на сцені найбільшого в країні цирку-шапіто “Кобзов”, який починає свої вистави в Харкові 16 квітня.

Незважаючи на багаторічну історію, цирк “Кобзов” вперше гастролює в Харкові.

За словами власника цирку Миколи Кобзова, до виступів у Першій столиці артисти готувалися дуже відповідально. Адже в Харківському цирку програми змінюються кожні півтора місяця, і місцева публіка досить вибаглива.

Тож на харків’ян чекають виступи артистів – призерів міжнародних фестивалів, які мають досвід роботи за кордоном. Є в цирку й іноземні артисти: наприклад, одне з найкращих ілюзіон-шоу в Європі за участі білих тигра та лева представляє артист з Нікарагуа. 

Також в цирку “Кобзов” виступає єдиний в Україні акробат з обмеженими можливостями. Михайла, який пересувається за допомогою візка, в трупі називають ангелом-охоронцем цирку. Тому і його акробатична програма, яку він представляє разом з партнеркою, має назву “Ангели цирку”.

7 років тому Микола Кобзов побачив виступ тоді ще 15-річного юнака і поцікавився, про що той мріє. Михайло відповів, що хоче працювати в цирку: реалізовувати свій талант і мати можливість подорожувати світом. Тоді хлопчика, який з дитинства тренувався самостійно, взяв під опіку власник цирку.

І тепер Михайло здійснює свою мрію, виступаючи на найбільшій цирковій сцені країни, та надихає інших.

“Своїм номером я хочу примусити глядачів задуматися про власне життя, навчитися цінувати те, що маєш, вірити в себе, у свої сили”, - розповідає Михайло. 

Ще одна особливість цирку “Кобзов” - вільний доступ до тварин-артистів. Цю традицію власник арени перейняв з досвіду європейських цирків, відвідувачі яких можуть подивитися, як живуть тварини за лаштунками. Лев та тигри, ведмеді, поні, лами, кози, мавпи та дикобрази – це далеко не всі тварини, за буденним життям яких зможуть поспостерігати глядачі цирку-шапіто.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта