Перший в Україні фестиваль молодих талантів Feldman Art Park проведуть у Харкові

01.10.2015 09:10 Культура
Фото: workout.com Фото: workout.com
2 жовтня у Харкові, на території Feldman Ecopark стартує фестиваль молодих живописців, графіків і скульпторів.

Урочисте відкриття художньо-освітнього проекту і знайомство з його учасниками почнуть о 16:00.

Захід пройде під патронатом Міжнародного благодійного фонду "Фонд Олександра Фельдмана". Організатор масштабної арт-ярмарку - британська компанія Red Art Galleries.
"Фестиваль українських художників і скульпторів Feldman Art Park спрямований на підтримку молодого мистецтва в Україні, освіта дітей та молоді, створення спеціальних програм арт-терапії для людей з особливими потребами, популяризацію української культури в країні і за її межами", - підкреслює Олександр Фельдман, меценат і засновник однойменного Фонду.

Відбір кращих молодих фахівців проводився на протязі місяця і завершився 20 вересня. З тисячі авторів з усієї України віком до 35 років була обрана сотня учасників мистецького проекту за напрямками: живопис, графіка, скульптура.

За задумом організаторів, Feldman Art Park стане першим в Україні фестивалем сучасного західного формату Edutainment, що на практиці означає - освіта в задоволення.
Спеціальною частиною програми стане арт-терапія, яка спрямована на відновлення емоційно-психічного стану людей з порушеннями слуху і зору.

Крім самих творів художників і скульпторів, гостям Feldman Art Park запропонують оцінити краще молоде українське кіно, а також творіння сучасних електронних музикантів. Бажаючі зможуть особисто взяти участь у роботі вуличних художників і майстрів green-art.
За підсумком фестивалю, роботи ста учасників Feldman Art Park будуть представлені широкій громадськості. Вони увійдуть в основу нової галереї сучасного мистецтва Feldman Art Gallery і будуть експоновані на престижних зарубіжних ярмарках і виставкових майданчиках.

До того ж, у кожному з творчих напрямків - живопис, графіка, скульптура - міжнародна експертна комісія обере переможця. Лідер проекту буде нагороджений грантом на стажування в кращих європейських арт-резиденціях, заснованим МБФ "Фонд Олександра Фельдмана".

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта