Під Харковом висадили алею сакур

02.05.2017 13:33 Культура
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Святковий захід став одним з етапів фестивалю «Перлини Слобожанщини», який 30 квітня проходив у Краснокутському районі.

Події фестивалю розгорнулися на двох майданчиках - у селищі Пархомівка, де для відвідувачів цілий день відкрито унікальний музей, що зберігає шедеври Пікассо та Малевича, і в Краснокутському дендропарку. На другій локації пройшли офіційне відкриття фестивалю й одна з головних подій - висадка сакур у рамках святкування Року Японії в Україні.

Звертаючись до гостей свята, голова ХОДА Юлія Світлична побажала всім гарного настрою, вдалої погоди та подякувала організаторам заходу.

«Сьогоднішнє свято дасть нам можливість привернути увагу до одного з найцікавіших історичних куточків, якими багата Харківська область», - сказала Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що фестиваль у Краснокутську стане відправною точкою для реалізації великого проекту «Перлини Слобожанщини», який популяризує пам'ятки й туристичні маршрути Харківської області.

У рамках фестивалю в Краснокутському дендропарку висадили алею з 40 сакур.

«2017 рік оголошений Президентом Роком Японії в Україні. Ми святкуємо 25 років з дня встановлення дипломатичних відносин з Японією і в рамках цих святкових заходів висадили алею сакур - найдовшу на Слобожанщині», - зазначила Юлія Світлична.

Довідка. Краснокутський дендропарк - один з найстаріших дендропарків України. Він був закладений у кінці XVIII століття братом засновника Харківського університету Василя Каразіна - Іваном. У дендропарку росте близько 300 видів рідкісних рослин, у тому числі японська софора, коркове, олівцеве й оцтове дерева, білі ялини, ліани тощо.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта