"Пітер Пен", "Казка про трьох поросяток" та вечір балету. Куди піти на вихідних

20.11.2014 11:00 Культура
http://www.operetta.kharkiv.ua/ http://www.operetta.kharkiv.ua/
Куди піти, що подивитись у Харкові ближче до вихідних? На ці запитання дасть відповідь афіша "СК".

Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. А. Афанасьєва

22 листопада, сб, 11.00, 13.00 – «Сказка о трех поросятах». Дуже англійська казка для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Так уже повелося, що в якій би казці не зустрівся нам Вовк, він обов’язково злий і підступний, і хай там що намагається підлаштувати якусь капость. Ось і братам поросятам доведеться натерпітися страху через Вовка. Але не тільки через нього, а ще через свою лінь і зазнайство! Підступи Вовка багато чому навчили невдалих поросят. Чому? Це ви дізнаєтеся на виставі.

Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна

21, 22 і 23 листопада – Прем’єра! «Красотка и семья», комедія на три дії. Спектакль було поставлено за п’єсою класика англійської літератури Сомерсета Моема. Елегантна англійська комедія сьогодні виявилася надзвичайно актуальною і своєчасною. Моем якось сказав: «Шлюб – приємна річ, але він не повинен перетворюватися на звичку». І підкріпив цю думку саме цією п’єсою. А написавши її, вивів ще один постулат: «Гроші – це шосте почуття, без якого інші п’ять марні». Але спектакль все ж таки не про меркантильність жінок, а про кохання – кохання, яке повинне об’єднувати людей і протистояти руйнуванню звичкою.

Харківський обласний Центр культури і мистецтва

13 листопада – 9 грудня – виставка авторської ляльки «Її Величність Лялька». Унікальність виставки полягає в тому, що її учасниками стали близько десятка майстрів із різних міст України. Практично всі автори – зі світовим ім’ям. Навіть деякі харків’яни більше відомі за кордоном, ніж у рідному місті. Наприклад, Валентина Яковлєва – неодноразовий учасник московської виставки «Мистецтво ляльки», II Бакинського міжнародного бієнале ляльок «Fusion Dolls», номінант міжнародного конкурсу «Дель арте» та інших. Там вона представляла своїх мешканців середньовічних палаців, для створення яких використовуються старовинні мережива, ручна вишивка, антикварні прикраси. Ще одна харків’янка Олена Шуміліна представила на нинішній виставці своїх дивовижних фей.
Перед глядачами предстануть і веселі одесити, і герої кінострічки «Кін-дза-дза» з Пепелацем одесита Олександра Бессарабова, і крижана Господиня Метелиця Олени Князєвої, а також лялькові звірятка та дівчатка Оксани Весни, Дар’ї Виставної, Олени і Сергія Кроповинських, Марисі Сєміцвєт.

Адреса центру: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху, вхід вільний. Виставка працює з 10.00 до 17.30, у суботу – з 11.00 до 15.00.

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка

22 листопада, сб, 19.00 – драма на дві дії «Прощай, Юдо…». Відомий польський автор другої половини ХХ ст. Іренеуш Ірединський написав цю п’єсу в 26 років переважно для молодих акторів і глядачів. Це історія зради не біблійного Юди, а нашого сучасника з таким же ім’ям. Герой вистави замислюється над тим, чи можна бути вільним і шляхетним у світі, де править насилля, де людина втрачає довіру до друзів, потрапляє у коло відчуження й відчуває марність власної жертви заради ідеї...
Виставу здійснено у рамках спільного проекту театру і Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові.

Харківський академічний театр музичної комедії

22 листопада, сб, 12.00 – «Питер Пэн», мюзикл-фентезі за мотивами казки Джеймса Баррі. Весела пригодницька історія про хлопчика, який не хотів ставати дорослим. Вічно юний фантазер Пітер Пен запрошує всіх на чарівний острів, де можна дізнатися, як допомогти красивій індіанці Вогняній Лілії та перемогти страшного і зловісного капітана Гака...

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка

23 листопада, нд, 18.30 – Вечір балету. У програмі – балет на один акт «Пахіта», який народився з великої сюжетної вистави балетмейстера Маріуса Петіпа. У ньому залишилося гранд па, яке вимагає від виконавців віртуозного володіння технікою класичного танцю. Також глядачі зможуть насолодитися балетом «Кармен-сюїта», написаним Родіоном Щедріним для своєї дружини Майї Плісецької за мотивами опери Бізе «Кармен». Це копія спектаклю, який народився більше 40 років тому на сцені Большого театру в Москві.

Кіра Малєжик, матеріал з газети "Слобідський край" № 138 від 18.11.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта