Помер видатний кінорежисер Петро Тодоровський

24.05.2013 08:15 Культура
Петро Тодоровський помер сьогодні у Москві на 88 році життя.

Кілька днів тому він був доставлений до лікарні з серцевим нападом. За останні місяці режисер кілька разів проходив стаціонарне лікування у зв'язку з проблемами з серцем, повідомляє News.ru.com.

Лікарі діагностували у Тодоровського нестабільну стенокардію і ішемічну хворобу і призначили режисерові відновний курс лікування. Після лікування режисера виписали, проте незабаром він знову відчув себе гірше. У підсумку Тодоровського вирішили покласти в один з кращих центрів серцево-судинної хірургії - імені Бакулєва, де він і помер.

Як розповіли в Раді кінематографістів, прощання з Тодоровським пройде в Будинку кіно. "Це відбудеться в понеділок або у вівторок - це вирішуватиме родина", - заявив перший секретар Союзу кінематографістів РФ Сергій Лазарук.

Тодоровський зняв понад 20 фільмів, серед найвідоміших робіт класика вітчизняного кінематографа - "Міський романс", "Кохана жінка механіка Гаврилова", "Військово-польовий роман", "Інтердівчинка", "Анкор, ще анкор". У двох картинах знявся як актор, написав музику до більшості своїх фільмів.

Петро Тодоровський народився 26 серпня 1925 року. З літа 1943 року - курсант Саратовського військово-піхотного училища, з 1944 року - командир мінометного взводу у складі 93-го стрілецького полку 76-ї стрілецької дивізії 47-ї армії Першого Білоруського фронту, дійшов фронтовими дорогами до Ельби, був поранений, нагороджений орденами Вітчизняної війни I і II ступеня та медалями.

Джерело: News.ru.com
Автор: Администратор сайта