Провідні вчені з усього світу зберуться у Харківській області

07.11.2017 13:33 Культура
Фото: Hyser Фото: Hyser
8-10 листопада у Харкові пройде ІІ Міжнародний конгрес USERN.

Заходи конгресу проходитимуть у чотирьох харківських вишах - ХНУ ім. В. Н. Каразіна, НТУ «ХПІ», Харківському національному медичному університеті та Національному фармацевтичному університеті. На базі цих закладів буде створено наукові майданчики, де проходитимуть лекції та дискусії за участю видатних учених. Про це повідомляє сайт ХОДА.

Серед ключових спікерів та лауреатів — науковці зі США, Канади, Німеччини, Італії, Великої Британії та Словенії. Вони представляють фізику, біологію, медицину та інші наукові напрямки.

Зокрема, молоді науковці зможуть поспілкуватися з Еваном Айхером, професором генетики людини з медичного факультету Вашингтонського університету, Даніелем Паулі, біологом, який досліджує глобальний вплив людини на всесвітній океан та керує всесвітнім проектом «Море навколо нас» (Канада), Маркусом Фішером, професором харчової хімії Гамбурзького університету, тощо.

Також під час конгресу буде визначено його лауреатів - молодих вчених, які подавали свої роботи на участь у заході. П’ять лауреатів отримають премії по 5 тис. дол. Перша десятка науковців отримає тревел-гранти до найкращих університетів світу.

Крім того, у рамках конгресу буде проведено ІІІ Міжнародний фестиваль малюнків дітей — пацієнтів різних клінік світу. На конкурс приїдуть діти з Румунії, Литви, Італії, Ірану, Індії, Катару.

Відкриття та пленарне засідання конгресу відбудуться 8 листопада у готелі Premier Palace. Початок - о 9:00. О 17:00 тут розпочнеться фестиваль малюнків.

9 листопада проходитимуть засідання по локаціях в університетах Харкова.

Закриття конгресу заплановане на 10 листопада, воно пройде в Каразінському університеті.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта