Раритетні книжки отримають бібліотеки Короленка та Станіславського

10.10.2012 12:12 Культура
http://astana.freeads.kz http://astana.freeads.kz
Більше 2000 книжок вдалося зібрати у рамках благочинної акції «Зроби добру справу — подаруй книгу!» для бібліотек Харківщини.

В акції, яка проходила з 1 по 10 жовтня, взяли участь більше 150 чоловік. За словами начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич, у середньому люди приносили по 10-20 книжок. А сьогодні мешканець Харкова подарував цілу домашню бібліотеку, яка налічує 50 екземплярів, переважна більшість яких — фантастика.

- Максимальна кількість книжок, яку прийняла наша громадська організація «Кінофестиваль «Харківська сирень», -  525, - сказала Вікторія Маренич. - Максимальна кількість людей, яка завітала на нашу акцію в один день, - це 23 чоловіки.

Серед подарованих книжок багато української та російської класики, дитячої літератури. Проте представлені й такі жанри, як детективи, фантастика, історичні та жіночі романи, поезія.

- Більшість україномовних видань - це дитяча література. Також є вірші та науково-популярна література. Проте книжок російською мовою все одно більше, - розповіла Вікторія Маренич.

У рамках акції вдалося зібрати унікальні раритетні видання: Новий Заповіт і Псалтир 1906 року, Гусєв-Оренбуржський «Рассказы» 1906 року, Анастасія Вербицька «Освободилась» 1906 року, Павло Мельников «Сочинения» 1909 року та «Твори» Писемського 1910 року.

- Попри умови нашої акції ми вирішили взяти ці книжки та направимо їх до бібліотеки ім. Короленка та бібліотеки ім. Станіславського, - додала Вікторія Маренич.
Акція по збору книжок буде діяти до 17:00 сьогоднішнього дня.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта