Редактор «Слобідського краю» видала книгу про Харків (ФОТО)

17.08.2012 18:06 Культура
Випусковий редактор газети «Слобідський край» Інна Можейко презентувала харків’янам книгу історичних нарисів «Харків: пульс минулого».

Як розповіла авторка, матеріали для книги вона збирала з 2007 року – з тих пір, як пішла з телебачення і почала писати для харківських газет. Книга складається з трьох частин. У першому «Всі люди – харків’яни» зібрані біографії видатних людей.

- Біографії писати легко з одного боку, адже є відома структура «народився-працював-помер», але з іншого боку складно, адже треба придумати щось нове. Друга частина книги – моя улюблена: це вулиці міста і те, що на них відбувалося. Це події, явища, окремі будинки. І «золотий фонд» - це портрети вулиць: Костюринський провулок, вулиця і провулок Воробйова, Фрунзе, Басейна. Створити образ вулиці: її сучасний стан і її минуле – це найскладніше. Я малювала, фотографувала, перебирала книги, довідники, календарі.

Третя частина книги присвячена околицям Харкова. Як розповіла авторка, це – результат її подорожей із фотографом Ігорем Лаптєвим. Мандруючи пішки Харківщиною два дослідники вивчали історію, опитували людей, шукали цікаві історичні відомості. Фото Ігора Лаптєва стали ілюстраціями до книги.

Але це не єдиний проект, реалізований спільно журналістом і фотографом. Як повідомила Інна Можейко, до наступного ювілею Тараса Шевченка вони сподіваються видати альбом про історію харківського пам’ятника Кобзарю. Зараз у авторів накопичились архівні матеріали, старі і нові світлини пам’ятника, які будуть цікаві і історикам, і звичайним харків’янам.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта