Свято Суккот у Feldman Ecopark

13.10.2014 07:04 Культура
В Feldman Ecopark відзначили одне з основних іудейських свят - Суккот.

В офіційній частині взяли участь головний рабин Харкова і області Мойше Москович і народний депутат України Олександр Фельдман. Для гостей свята виступив шкільний хор, жонглери, акробати, фокусники та військовий оркестр.

«Суккот - це свято єднання. Кожен день чоловіки читають благословення, тримаючи в руках лулав - пальмову гілку, етрог - цитрусовий плід, хадас - рослина мирт і араворт - гілочку верби. Кожна з цих рослин символізує ступінь дотримання людиною заповідей з Тори. Але під час Суккота їх усіх об'єднують в один букет, як символ єднання народу», - зазначив Мойше Москович.

«Для екопарка свято Суккот - символічний. Адже ми тут намагаємося допомогти людям навчитися любити і розуміти один одного, любити тварин, любити природу. В рамках роботи інституту толерантності ми плануємо побудувати тут унікальний музей 12 релігій, в якому люди зможуть спілкуватися, вивчати історію своїх віросповідань, відзначати свята», - підкреслив народний депутат України Олександр Фельдман.

За традицією, під час свята слід виходити з будинку і жити в сукке (шатрі), згадуючи про блукання євреїв Синайською пустелею. Тому в Feldman Ecopark організували спеціальні заходи в курені для дітей і дорослих. Музиканти виконували для відвідувачів традиційну, народну єврейську музику. На майданчику біля манежу для іпотерапії юні гості Feldman Ecopark отримали можливість взяти участь у майстер-класі з виготовлення прикрас для сукки, покататися на конях і поспілкуватися з тваринами.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта