Тисяча колядників заспівали в центрі Харкова "Нова радість стала". Фото, відео

12.01.2019 15:40 Культура
Фото: СК Фото: СК
12 та 13 січня в Харкові втретє проходить Всеукраїнський фестиваль вертепів “Вертеп-фест 2019”.

У ньому беруть участь близько 100 колективів і понад 1000 колядників з різних областей України: Луганської, Полтавської, Хмельницької, Донецької, Сумської, Київської, Дніпровської, Рівненської, Чернівецької, Львівської, Миколаївської та Харківської.

Фестиваль розпочався з виступу колективів на сходинах ХНАТОБу. Після чого пройшов парад вертепів вулицею Сумською — від майдану Конституції до майдану Свободи. Після закінчення ходи на головній площі Харкова відбулася всеукраїнська акція одночасного виконання колядки «Нова радість стала». Ця пісня — одна з найвідоміших українських колядок, що поєднала в собі елементи релігійного і народного колядування. 

В рамках акції одночасно з харків'янами “Нову радість” виконали колективи у 30 містах і селах України, а також у Лондоні (Велика Британія), Відні (Австрія), Карлсруе (Німеччина), Амстердамі (Нідерланди), Любліні та Прошовіце (Польща), Празі (Чехія).

Читайте також: Харків’яни боротимуться за право представляти Україну на Євробаченні

До вечора сьогодні відбуватимуться концерти по всьому Харкову: біля пам'ятників, у парках, супермаркетах і торгово-розважальних центрах.
А 13 січня з 10:00 до 12:00 відбудуться виступи вертепних колективів на центральній сцені парку ім. Горького.

Автор: Юлія Горобець