У Feldman Ecopark відсвяткують Суккот

02.10.2015 07:20 Культура
У неділю, 4 жовтня, в Регіональному ландшафтному парку Feldman Ecopark відзначатимуть одне з головних іудейських свят - Суккот.

У церемонії відкриття візьмуть участь головний рабин Харкова та області Мойше Москович і народний депутат України, співголова партії «НАШ КРАЙ», президент Харківської обласної об'єднаної єврейської громади Олександр Фельдман.

Для гостей свята виступлять шкільний хор з шумовим оркестром, жонглери, акробати, фокусники та аніматори. За традицією під час свята слід виходити з дому і жити в сукке (шатрі, курені), згадуючи про блукання євреїв по Синайській пустелі. Тому в Feldman Ecopark буде організований спеціальний курінь, в якому музиканти (клезмери) виконуватимуть для відвідувачів традиційну, народну єврейську музику.

Проведення релігійних і національних свят різних народів вже давно стало традицією ініціатора заходу - Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». Відзначимо, що програми фонду орієнтовані на підтримку миру в Україні, просування принципів толерантності в суспільстві.

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта