У Харкові пройшов Інфодень Українського культурного фонду (фото)

20.01.2024 18:36 Культура
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

Команда фонду презентувала грантовий сезон на 2024 рік, розповіла про основні документи, що потрібні для участі в конкурсах.

У зустрічі взяли участь представники культурних інституцій, вищих навчальних закладів, культурні менеджери й куратори, митці та діячі у сфері культури і креативних індустрій, повідомляє «Слобідський край». 

Нині Український культурний фонд реалізує грантові програми за п'ятьма напрямками: «Культура без бар’єрів», «Стипендії на відновлення діяльності», «Культурна спадщина», «Відновлення культурно-мистецької діяльності», «Культура. Регіони», інформує ХОДА. 

– В бюджеті 2024 року закладено 150 мільйонів гривень на грантові та культурні проєкти, але сума може збільшуватися, адже, як показує практика 2023 року, Український культурний фонд активно працює над залученням коштів від міжнародних партнерів. Зокрема, у 2023 році було залучено 35 тисяч євро від Міністерства культури Люксембургу, – розповів начальник відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю УКФ Дмитро Рекеда.

УКФ розказав про грантові програми

Також під час зустрічі розібрали найтиповіші помилки під час заповнення документів

Дмитро Рекеда також зазначив, що ситуація з інституційними та інфраструктурними грантовими програмами, на жаль, поки що не змінилася. Кведи і видатки фонду залишилися без змін, тому фонд може підтримати тільки культурно-мистецькі проєкти. Він сподівається на зміну ситуації після виборів наглядової ради. Каденція діючої завершилася. Після зміни новий склад наглядової ради зможе дискутувати це питання.

Нагадаємо, онлайн-платформа «Віртуальний ЛітМузей» потрапила у пʼятірку найкращих у світі в категорії «Apps, dApps та програмне забезпечення – мистецтво, культура та події».

Автор: Дмитро Саломанка