Віртуальна платформа Харківського літмузею номінована на престижну світову премію

06.04.2023 16:20 Суспільство
Фото: Вікіпедія Фото: Вікіпедія

Онлайн-платформа «Віртуальний ЛітМузей» потрапила у пʼятірку найкращих у світі в категорії «Apps, dApps та програмне забезпечення – мистецтво, культура та події».

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Харківського літературного музею.

«Проєкт Харківського ЛітМузею номінували в рамках щорічної премії, ця вже 27-ма, експерти The Webby Awards. «Віртуальний ЛітМузей» змагався за місце в номінації з майже 14 000 претендентів. Команда ЛітМузею потрапила просто в неймовірну компанію. На цей конкурс подавали свої проєкти гіганти інтертейменту HBO, Netflix, Google, Apple TV і багато інших», – кажуть у літературному музеї.

Зараз відбувається наступний етап конкурсу, команда літмузею змагається за дві нагороди: Webby та Webby People's Voice.

«Чи отримаємо ми відзнаку від The Webby Award, визначають представники Академії. А от The Webby People’s Voice Award – щось на кшталт призу від поціновувачів інтелектуального інтертейменту – цілком залежить від ваших голосів, друзі», – зазначили в літмузеї.

Довідка:

Премія Webby Awards (у просторіччі – Webbys) – нагорода за досягнення в Інтернеті, яка щорічно вручається Міжнародною академією цифрових мистецтв і наук. Суддівський орган складається з понад трьох тисяч галузевих експертів та технологічних новаторів. Категорії, в яких змагаються претенденти на номінацію, включають вебсайти, рекламу та ЗМІ, онлайн-фільми та відео, мобільні сайти та програми, соціальні мережі.

Нагадаємо, 21 березня у Літературному музеї відбувся щорічний фестиваль «Читання на драбині».

Автор: Ксенія Карпенко