У Харкові пройде II Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest

29.04.2016 12:50 Культура
З 18 по 28 травня у Харкові пройде II Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest, задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю.

Головні завдання фестивалю - популяризація читання, розвиток української літератури та видавничої індустрії. 

Kharkiv BookFest порадує харків'ян та гостей міста насиченою програмою: зустрічі з письменниками, презентації книжкових новинок, виставки ілюстрацій і фотографій, майстер-класи, літературний квест, книжково-кулінарний марафон, ігри, конкурси, тематична екскурсія і, звичайно, масштабний книжковий ярмарок-розпродаж на центральній алеї Саду ім. Т. Г. Шевченка.
Відкриє фестиваль ексклюзивна виставка «Обличчя книжок», на якій художники-ілюстратори представлять свої роботи: від олівцевих нарисів до ілюстрацій у вже виданих книгах; родзинка виставки — ілюстрації до книг, які ще тільки-но готуються до друку. Однією з найяскравіших подій фестивалю стане презентація збірки «Українська поетична антологія» від українських класиків-сучасників — Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Олександра Ірванця та Івана Малковича. Усі бажаючі зможуть потрапити на ексклюзивну екскурсію «Літературний Харків» та лекцію «Літературне кабаре» від неперевершеного оповідача та знавця харківських історій і легенд — Максима Розенфельда. Організатори Kharkiv BookFest також приділили достатню увагу дитячій програмі. Цього року фестиваль співпрацює з рекордною кількістю обласних та міських бібліотек. Особливе місце в черзі фестивальних подій займе виставка, на якій будуть представлені найкращі роботи за підсумками Першого всеукраїнського фотоконкурсу «В об'єктиві — книга».
Завершить Kharkiv BookFest 28 травня книжковий ярмарок-розпродаж «День у саду», який традиційно пройде напередодні Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.

Організатор фестивалю Kharkiv BookFest — Група компаній «Фактор». Фестиваль проходить під патронатом Харківського міського голови і за підтримки Харківської міської ради.
«Сьогодні дві найважливіші для національної видавничої діяльності події проходять у Львові та Києві: це Львівський «Форум видавців» і столичний «Книжковий арсенал». Ми вважаємо за необхідне дотягнути цю вісь «захід-схід» до Харкова, щоб підкреслити єдність культурного простору України. Це особливо важливо в сьогоднішніх непростих умовах», — коментує Сергій Політучий, президент ГК «Фактор».

Запрошуємо представників ЗМІ на відкриття Другого міського книжкового фестивалю Kharkiv BookFest, що відбудеться 18 травня о 14:00 у галереї «Смальта» за адресою: вул. Мироносицька, 45.

Детальна інформація: Катерина Терещенко
тел.: 719-41-18, моб.: 0950835410

e-mail: [email protected]

Автор: Администратор сайта