У центрі Харкова пройде хода ряджених

10.03.2016 14:37 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Завтра, 11 березня, на центральній площі Харкова пройдуть масничні гуляння.

Режисер свята Масляної Тетяна Настаченко розповіла, що святкування проводів зими на площі триватиме три дні. Завтра, о 15:30, на площі відкриється святкове містечко. У цей день свою програму на головній сцені представлять три райони міста, також у п'ятницю почне свою роботу ярмарок. У суботу та неділю в концерті візьмуть участь інші райони міста.

Протягом трьох днів на площі будуть діяти інтерактивні майданчики: харків'ян будуть запрошувати взяти участь в різних конкурсах, майстер-класах, пригощати млинцями, - повідомляє сайт Харківської міської ради.
 
«У цьому році темою масничних гулянь будуть традиції країн Європи, в тому числі України. Кожен район Харкова представить свою програму, де покаже традиції Слобожанщини, а на малих майданчиках кожного району будуть представлені традиції європейських країн», - підкреслила Тетяна Настаченко.

За її словами, в неділю, о 17:00, розпочнеться велика хода за участю ряджених від кожного району. А після закінчення ходи і концертної програми на площі відбудеться традиційне спалення опудала, яке символізує зиму. У цьому дійстві візьмуть участь театр вогню і хореографічні колективи харківських вузів.

Відзначимо, в суботу святкове містечко працюватиме з 12:00 до 20:00, а в неділю - з 12:00 до 18:30.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта