Україна перемогла Нідерланди у Харкові. Встановлено новий світовий рекорд (ФОТО. ВІДЕО)

26.08.2013 10:16 Культура
У День Незалежності у Першій столиці був встановлений світовий рекорд по довжині квіткової клумби.

Набережну річки Лопань біля скверу «Стрілка» оточив живий ланцюг довжиною більше 2,8 км, який складається з 80 тис. жовто-синіх квітів - тагетіс і петунія. Флористи, які працювали над рекордною клумбою, розповіли, що ці квіти невибагливі й при гарному поливі цвітуть до морозів.

Такий подарунок місту зробили харківські флористи на честь 70-річчя визволення міста та Дня Незалежності України. Представники Книги рекордів Гіннесса підтвердили, що це майже на 800 метрів перевищує попередній рекорд, встановлений у місті Тілбург (Нідерланди) у 2009 році.

- Дуже довго тривала підготовка до цього рекорду. Близько 6 тис контейнерів з квітами розташувалося уздовж Нетеченській набережної. Участь у встановлені рекорду також брали участь голадські флористи, - розповів «СК» ведучий урочистого свята Євген Ахаєв. - Рекорд зафіксував офіційний суддя Книги рекордів Гінесса Марк Маккінлі , який особисто заміряв цей рекорд , і розрахунки надіслав до штаб-квартири Книги. Він особисто вручив сертифікат, у якому зазначено, що у Харкові встановили рекорд на найдовшу квіткову клумбу.

Як зазначили організатори квіткового рекорду квіти залишаться на набережній до 28 серпня, потім їх розвезуть у харківські школи.

Також під час урочистостей були влаштовані змагання на найкращу квіткову композицію, участь в яких взяли глядачі.

Родзинкою свята став показ весільних суконь та конкурс «Букет нареченої», під час якого харків’янки та гості міста намагалися спіймати заповітні букетики, які жбурляли у натовп моделі-наречені.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта