Унікальний музей релігій відкрили у Харкові (ФОТО)

07.07.2015 07:53 Культура
Фото надано галереэю "АВЕК" Фото надано галереэю "АВЕК"
6 липня у Харкові в Галереї «АВЕК» відкрилася експозиція Музею релігій.

На ній представлені макети найбільш відомих культових споруд в історії, а також предмети мистецтва, що дають уявлення про різні релігії.

На відкритті виставки були присутні представники основних релігійних і національних громад Харкова.

Виставка «Музей релігій» - це частина гуманітарного проекту Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». Він спрямований на духовне збагачення і моральне виховання підростаючого покоління. Його мета - за допомогою знайомства з релігіями і культурами різних народів просувати принципи толерантності та взаєморозуміння між людьми.

Подальшим втіленням проекту стане створення мультимедійного експозиційного комплексу на території Регіонального ландшафтного парку Feldman Ecopark. За словами народного депутата України Олександра Фельдмана, це буде не просто музей релігій, це буде дискусійний клуб, майданчик для міжконфесійного діалогу, пошуку рішень актуальних питань розвитку суспільства.

- Ми живемо в дуже складний час, коли суспільство зіткнулося з епідемією насильства. Всі люди доброї волі повинні об'єднати зусилля, щоб її зупинити, - підкреслює Олександр Фельдман - Створення центру, де дітей знайомитимуть з різними релігіями, культурами, - це ще один крок у цьому напрямку. Невігластво породжує страх і ненависть. Саме через знання можна навчитися толерантності.

В основі експозиції «Музей релігій» сакральні артефакти і твори мистецтва з приватної колекції Олександра Фельдмана Feldman Fаmily Museum.

Нагадаємо, що на минулому тижні Олександр Фельдман побував за офіційним запрошенням Папи Римського у Ватикані. На зустрічі з Понтифіком народний депутат розповів про проект мультимедійного експозиційного комплексу "Музей релігій" і запросив до Харкова на його відкриття.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта