Унікальний народний фестиваль пройде під Харковом

11.07.2016 10:11 Культура
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
Цієї суботи, 16 липня, на Богодухівщині проходитиме районний фестиваль майстрів народного мистецтва «Шарівський дивокрай».

Унікальність заходу у тому, що це вперше у районі проходить подібний за масштабами фестиваль. До того ж проходитиме він на території найбільшого садово-паркового комплексу області, пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Шарівський».

- Узяти участь у нашому фестивалі ми запросили всі райони області. Тож буде приблизно до 100 майстрів. А ще обіцяли приїхати гості із Полтавщини, - розповіла завідувач сектора культури Богодухівської райдержадміністрації Алла Волошко. - Це буде фестиваль декоративно-ужиткового мистецтва, народного фольклору.

- Учасники фестивалю представлять свої вироби із дерева, заліза, тканини тощо. Будуть художники, ковалі, майстри із виготовлення ляльки-мотанки, виробів із плетеної шнурівки, дерева, вишивки, сучасні прекраси та ін. До слова, свої вишиті вироби представлять вихованці двох інтернатних закладів району, - додала Алла Волошко.

Крім того, гості фестивалю зможуть не тільки придбати вироби народного промислу, а й пригоститися польовою кашею, подивитися на козацькі розваги, насолодитися прекрасними пейзажами Шарівки. Для найменшеньких на території парку організують дитячу алею, на якій працюватимуть батути, ігрові майданчики тощо.

Ініціатором заходу стала Шарівська селищна рада. Фестиваль має на меті не тільки популяризацію народного мистецтва, але й привернути увагу громадськості до збереження унікальної пам’ятки Харківщини. «Шарівський дивокрай» у майбутньому планується зробити щорічним.

Свою роботу фестиваль розпочне о 14.00. Його відкриття заплановане на 18.00, а закінчення на 22.00
Для зручності цього дня до палацово-паркового комплексу в смт Шарівка будуть курсувати автобуси. Час відправлення з м. Богодухова від районного будинку культури: 14.00, 16.00, 17.30. Час відправлення із смт Шарівка: 16.45, 19.30, 22.00.
Вартість проїзду в один кінець 15 грн.

Читайте також, як на Харківщині відгуляли Івана Купала.

ДІВЧАТА ХАРКІВЩИНИ ПОКАЗАЛИ, ЯК ШУКАТИ ДРУГУ ПОЛОВИНКУ (ФОТО, ВІДЕО)

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта