Унікальних ляльок привезли у Харків українські майстри (ФОТО)

14.11.2014 09:37 Культура
З 13 листопада по 9 грудня у Центрі культури і мистецтва проходить виставка авторської ляльки «Її Величність Лялька».

Унікальність виставки полягає в тому, що її учасниками стануть близько десятка майстрів з різних міст України.

Практично всі автори – зі світовим ім'ям, пише портал "Культурная столица". Навіть деякі харків'яни більше відомі за кордоном, ніж в рідному місті. Наприклад, Валентина Яковлєва – неодноразовий учасник московської виставки «Мистецтво ляльки», II Бакинського міжнародного бієналє ляльок «Fusion Dolls», номінант міжнародного конкурсу «Дель арте» та інших, де вона представляла своїх мешканців середньовічних палаців, для створення яких використовуються старовинні мережива, ручна вишивка, антикварні прикраси.

Ще одна харків'янка Олена Шуміліна представить на нинішній виставці своїх дивних феїчок.

Перед глядачами предстануть і веселі одесити, і герої кінострічки «Кін-дза-дза» з Пепелацем одесита Олександра Бессарабова, і крижана Господиня Метелиця Олени Князєвої, а також лялькові звірятка та дівчатка Оксани Весни, Дар'ї Виставної, Олени і Сергія Кроповинських, Марисі Сєміцвєт.


Головна концепція нинішньої виставки – представити різні жанри і техніки виготовлення ляльок кращих представників цього напрямку мистецтва. Експонати, представлені на виставці, складаються із сотень деталей, кожний з них має свій характер, свою історію створення і існування.

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта