Відомий дипломат почитає казки харківським дітям

22.05.2013 12:46 Культура
http://maminiskazki.ru http://maminiskazki.ru
З 24 по 25 травня у Харкові стартують Дні Європи.

У Харкові дні Європи святкують уже десять років поспіль.

У перший день уже втретє в Харківському регіональному інституті НАДУ при Президентові України пройде форум “Україна та ЄС”. У рамках форуму проведуть два круглих столи та телеміст.

- Минулого року ми вийшли на міжнародний формат, тож це вже великий міжнародний захід, куди запрошуються не лише харківські представництва зарубіжних країн, а й гості з близького і дальнього зарубіжжя, - розповів заступник директора Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України Володимир Нікітін.

Свою участь у телемості уже підтвердив Генеральний секретар асоціації європейських прикордонних регіонів Мартін Гільєрмо Рамірес.

Святкування Днів Європи пройде у суботу, 25 травня, у Центральному парку культури та відпочинку імені М. Горького. Тут відбудеться низка заходів.

- Святкування буде проходити під загальною назвою “Європейське місто”. В рамках цього містечка працюватимуть харківські євроклуби. Їх близько 30. Кожен євроклуб представить свою європейську країну і розповість про її культурні та гуманітарні особливості, економічний розвиток, - розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов.

Планується і концертна програма, що має свою назву “Мандрівка Європою”.

- Хедлайнери у нас — спільнота шанувальників польської культури із міста Полтава. Вони підготували близько 15 номерів з урахуванням регіональних аспектів Республіки Польща, - розповів Денис Ткачов.

А ще грецька спільнота виконає танець “Сіртакі”, також виступлять представники німецької культурної спільноти і представники євроклубів.

Окрім того, будуть проводитися різні конкурси, ігри, вікторини та квест із завданнями на європейську тематику. Переможці квесту та всі активні учасники святкування безкоштовно кататимуться на атракціонах у парку імені М. Горького.

Організатори підготували сюрприз і для малечі. Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат о 13:15 читатиме на дитячому майданчику європейські казки: російською, українською та польською мовами.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта