Виставка переможців світового конкурсу фотографій пройде у Харкові

09.01.2024 16:51 Культура
Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі. AP Photo / Evgeniy Maloletka Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі. AP Photo / Evgeniy Maloletka

12 січня у Харкові у Центрі сучасного мистецтва стартує виставка переможців щорічного конкурсу World Press Photo. На ній буде представлено фото українського документаліста.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «ЄрміловЦентр». 

На виставці будуть представлені 24 роботи регіональних переможців з 23 країн світу. Зокрема, відвідувачі можуть побачити і роботу українського документаліста Євгена Малолєтки, який став переможцем World Press Photo 2023 зі світлиною «Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі». Свідком подій на цій фотографії був він сам, перебуваючи в окупованому місті у березні 2022 року.

Виставка відкриється 12 січня о 18:00 в «ЄрміловЦентрі» і триватиме до 25 січня. Вхід вільний, з вівторка до неділі з 12:00 до 19:00.

Нагадаємо, наразі на одній із харківських станцій метро проходить виставка «Щастя в квадраті». Там можна побачити роботи митців, яким було запропоновано візуалізувати власне щастя на полотні розміром один квадратний метр.

Також нагадаємо, що в Харкові триває виставка «Страва для ворога». Її суть полягає в обігруванні українських страв з неїстівними природними матеріалами, щоб нагодувати ними ворогів. 

Автор: Галина Гришко