Харків перетворять на музичну столицю Європи

15.03.2018 09:10 Культура
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
В Першій столиці стартував міжнародний фестиваль KharkivMusicFest, триватиме марафон класичної музики до 29 березня.

В концертних залах ХНАТОБу та Харківської філармонії звучатимуть симфонічні та джазові твори українських, європейських, американських композиторів у виконанні солістів і диригентів світового рівня з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України. Проте класичну музику в ці дні харків’яни зможуть почути й у найнесподіваніших місцях. За словами артдиректора фестевалю Станіслава Христенкоа, 21 березня, в день народження видатного композитора та музиканта Йогана Баха, його твори звучатимуть навіть у пивних та кав'ярнях.

До речі, всі охочі також зможуть зіграти свої улюблені твори. Спеціально для цього в Харкові створили дев’ять локацій, де встановили піаніно, розмальовані відомими художниками.

Також у рамках фестивалю відбудеться концерт для людей з інвалідністю й зустріч-концерт з вихованцями інтернату для незрячих дітей.

Окрім того, музиканти проведуть зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл районів та лекції й майстер-класи гри на піаніно з учнями музичних закладів освіти.

Арт-директор Kharkiv Music Fest - 2018 Станіслав Христенко, музиканти фестивалю разом зі студентами Академії лідерства відвідають Люботин, Красноград, Первомайський, Валки, Нову Водолагу, Лозову та Пісочин. Також будуть проводитися круглі столи, присвячені темі доступності музичної культури в малих містах.

З програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Читайте також: Новий дитячий садок відкрився в селі Балаклійського району

Андрій Соха