16-річний хлопець вчинив смертельну ДТП у Харкові. Фото, відео

Фото: hk.npu.gov.ua Фото: hk.npu.gov.ua
26 жовтня на проспекті Гагаріна у Харкові сталася смертельна аварія, в якій загинув 58-річний чоловік.

26 жовтня близько 20:45 на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської зіткнулися автомобілі «Інфініті» та «Шевроле». За інформацією слідчих, водій «Інфініті» намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора. Про це повідомляють у Нацполіції Харківської області.

Як попередньо встановили слідчі, «Інфініті» рухався зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину. Про це Суспільному розповів заступник начальника Головного управління поліції Харківщини Сергій Чиж.

За кермом «Інфініті» перебував 16-річний хлопець, ознак алкогольного сп’яніння в нього не було.

Внаслідок аварії 58-річний водій «Шевроле» загинув на місці, троє пасажирів  «Інфініті» – двох хлопців 19 років та 16-річну дівчину доставили до лікарні невідкладної допомоги.

Читайте також: Смертельна аварія на Красноградщині: троє людей загинули

За словами заступниці Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлани Горбунової-Рубан, водій «Інфініті» сильно не постраждав, йому надали допомогу амбулаторно, і він пішов із лікарні.

– У 19-річного юнака  закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, забиті рани голови, вивих лівого плеча, забиття тулуба. Дівчина 16 років – закритий перелом лівого стегна, забиття м'яких тканин голови та тулуба. Стан стабільний. У третього пасажира, юнака 19 років, теж закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забиті рани голови, забиті рани шиї, закритий перелом ключиці зліва. Стан стабільний, – розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

За інформацією першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, на 16-річного водія «Інфініті» вже складалися матеріали про адміністративні правопорушення – керування без посвідчення водія (ч. 2 ст. 126 КУпАП) та перевищення встановлених обмежень швидкості руху (ч. 1 ст. 122 КУпАП). Ці правопорушення хлопець скоїв за кермом іншого автомобіля.

Наразі правоохоронці проводять комплекс усіх необхідних заходів для встановлення обставин аварії, відпрацьовуються записи з камер відеоспостереження. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Водій «Інфініті» затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відповідно до санкції статті йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що чотири роки тому, 18 жовтня 2017 року, в центрі Харкова сталася резонансна ДТП. У результаті зіткнення Lexus Олени Зайцевої і Volkswagen Touareg Геннадія Дронова загинули шестеро пішоходів. Обидва водії, згідно з рішенням суду, отримали по 10 років ув'язнення.

Автор: Савелій Мякушко