Авіакатастрофа українського літака в Ірані: загинули 176 людей

Фото: rnbo.gov.ua Фото: rnbo.gov.ua
На борту знаходилося 11 українців.

Сьогодні, 8 січня, літак авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» при виконанні рейсу PS752 за маршрутом Тегеран — Київ зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За інформацією, яка уточнюється, пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, на борту перебувало 176 людей: 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 — Канади, 82 — Ірану, 3 — Німеччини, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, 3 — Великої Британії.

У зв'язку з цією авіакатастрофою за дорученням Президента України Володимира Зеленського при Раді національної безпеки і оборони України створено оперативний штаб. До його складу увійшли Прем'єр-міністр України, міністр закордонних справ України, міністр оборони України, міністр внутрішніх справ України, голова Служби безпеки України, голова Служби зовнішньої розвідки України, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Очолює оперативний штаб Секретар РНБО України Олексій Данілов.

— Одразу за дорученням Президента України Володимира Зеленського було створено оперативний штаб для з'ясування усіх обставин трагедії. Ми вже маємо певний обсяг інформації, щоб розуміти, що відбувалося, — сказав Секретар РНБО України.

Олексій Данілов закликав не поспішати з висновками щодо причин авіакатастрофи до закінчення офіційного розслідування. Секретар РНБО України повідомив, що українська сторона зараз очікує на підтвердження від Ірану щодо безпечного вильоту для двох українських літаків, які мають забрати загиблих. Також до Тегерану планують вирушити вітчизняні фахівці, які з'ясовуватимуть усі обставини катастрофи.

Читайте також: На Салтівці п'яний чоловік побив лікаря «швидкої»