Авіатроща Ан-26 під Чугуєвом: слідство виявило грубі порушення

Урядова комісія за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновила останній політ літака Ан-26Ш, а також установила зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

Завдяки цьому вдалося встановити технічну причину нештатної роботи лівого двигуна. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook віцепрем'єр-міністр Олег Уруський. 

"Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося внаслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна", – повідомив очільник урядової комісії.

Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом, зауважив Олег Уруський.

Наразі урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, яка сталася 25 вересня 2020 року в Харківській області, продовжує свою роботу.

Читайте також: У Харкові прощаються із загиблими в авіакатастрофі Ан-26 - ТРАНСЛЯЦІЯ

Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня. Далі матеріали будуть передані до військових комісаріатів, і орієнтовно після 15 жовтня мають розпочати виплачувати компенсації сім’ям загиблих.

 

Автор: Тамара Кіч