Автобуси з росіянами на кордоні: правда чи брехня. Коментар прикордонників

http://www.ntv.ru/ http://www.ntv.ru/
Харківські прикордонники спростували інформацію, що кордон перетинають автобуси з російськими силовиками.

Таку інформацію “СК” озвучив помічник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань взаємодії зі ЗМІ Мирон Сидор. Так, наразі посилена охорона кордону. Таке рішення було прийнято ще минулого тижня. Зокрема, стало більше прикордонних нарядів. Також більш ретельним став огляд людей, що перетинають кордон.

- Наразі і людей, і техніки достатньо. У нас є власні мобільні підрозділи, але зараз потреби у них немає, тому на кордон їх не виводять, - сказав Мирон Сидор.

Читайте також: Харківські прикордонники фіксували російську військову техніку

За його словами, пасажиропотік  останнім часом зменшився. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кордон стало перетинати на 7-10 % людей менше. У тому числі це стосується і ситуації з в'їздом іноземних громадян на територію України.

Мирон Сидор запевнив, що інформація про те, що через кордон з Харківщиною заїжджають повні автобуси з російськими силовиками, є неправдивою. У той же час були зафіксовані поодинокі випадки, коли в Україну намагалися проїхали підозрілі громадяни Російської Федерації.

- У середу зняли з потяга Москва - Харків чоловіка, 1954 року народження. Прикордонники помітили у нього на плечі татуювання десантника і стали детально розпитувати, куди він їде, - розповів Мирон Сидор. - Людина пояснила, що їде до родичів, але, як потім виявилося, чоловік ні до яких родичів не збирався. У його валізі знайшли армійські чоботи, камуфляж, військову форму, а коли викликали СБУ, то у телефоні побачили СМС: “Поїхав у Крим. Звідти на фронт, воювати. Якщо щось трапиться, я хворий”.

Як стало відомо пізніше, чоловік вже брав участь у військових діях, у тому числі у 1992-1993 роках в Абхазії. За інформацією Мирона Сидора, схожі випадки були також зафіксовані у Луганській області.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта