Теракти у США. Понад сто людей постраждали (ФОТО)

фото інтернет-сайтів фото інтернет-сайтів
На фініші Бостонського марафону пролунали два вибухи. Із натовпу глядачів та спортсменів одразу загинули троє чоловік, 134 отримали поранення, 17 знаходяться у тяжкому стані.

Як повідомляє російська служба ВВС, поліція поки що не повідомляє точної кількості жертв, але відомо, що серед них 8-річна дитина. За інформацією поліції, вибухи пролунали з перервою у 15 секунд за допомогою автоматичного пристрою.

Губернатор штату Масачусетс Девал Патрик закликав людей не наближатися до району, де відбулися вибухи та телефонувати на гарячі лінії, якщо відбудеться щось підозріле.


- Ми просимо громадян спокійно повернутися додому, а туристів не покидати свої готелі, - сказав він.

Слідчі продивляються кадри з усіх відеокамер, щоб визначити, хто проніс вибухівку в готель: це міг бути хтось із спортсменів або глядачів.


Президент США Барак Обама в екстреному зверненні до нації заявив, що влада США поки не знає, хто стоїть за вибухами, але пообіцяв, що розслідування буде дуже ретельним.


- Ми поки не знаємо, хто це зробив і чому, людям не слід робити передчасних висновків, поки у нас нема фактів. Але будьте певні, ми докапаємося до того, що відбулося, - заявив Обама.


Зараз розслідуванням займаються всі спецслужби, в тому числі ФБР, вони проводять наради щогодини. Вони розглядають справу як "потенційно терористичне розслідування" Американські ЗМІ повідомляють, що це перший випадок вибуху з ознаками тероризму після 11 вересня.

Автор: Администратор сайта