Блукали по вулиці — мати з Вовчанська залишила двох доньок напризволяще

Фото:hk.npu.gov.ua Фото:hk.npu.gov.ua
Нині поліцейські Харківщини встановлюють місцезнаходження жінки.

4 вересня жителька міста Вовчанська помітила двох маленьких дівчаток, які  блукали вулицями міста. Дізнавшись, що їх покинула рідна матір, громадянка звернулася до районної поліції. 

Як повідомив відділ комунікації ГУ НПУ у Харківській області, поліцейські встановили, що наприкінці травня правопорушниця віддала своїх доньок  8 та 9 років  на виховання сестрі, яка проживає у Харкові. Дівчата усе літо знаходилися у тітки. На початку вересня жінці стало важко самотужки утримувати племінниць, оскільки вона сама виховувала  власних дітей. Вона вирішила відправити дівчат до матері, не переконавшись у тому, що та досі живе у Вовчанську.  Коли діти повернулися до рідного міста, вони не знали, куди їм іти, адже родина постійно змінювала адресу проживання. Через деякий час дівчаток помітила місцева жителька. Після розмови з ними вона звернулася до поліції.

«Жодних протиправних дій відносно неповнолітніх скоєно не було», наголошують правоохоронці. 

Поліцейські спільно з районною службою у справах дітей підготували усі необхідні документи. Вирішується питання щодо поміщення дітей до спеціалізованих установ.

Зараз поліцейські шукають «матір-зозулю». Її збираються притягнути до адміністративної відповідальності.

Читайте також: У Кегичівському районі стався вибух — ФОТО, ВІДЕО